Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Χιόνια και στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:51:00 μ.μ. | | |
Χιόνια και στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδας
Μεγάλη ειναι η χιονόπτωση και στην Ζόγκα Ελληνικού στον Δήμο Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα  με το Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου να έχει "βυθιστεί" στο χιόνι.
Η Ζόγκα στην Αργολίδα βρίσκεται στο δρόμο από το Κεφαλάρι για το Ελληνικό, κι απέχει περίπου 13 χιλιόμετρα από την πόλη του Άργους.
Αν και δεν ανήκει στα πιο διάσημα χωριά της Αργολίδας, το χωριό Ζόγκα έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια λόγω του Ιερού προσκυνήματος του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, το οποίο συγχρόνως εξυπηρετεί και συνεδριακές ανάγκες.
Μπαίνοντας στα ενδότερα του χωριού Ζόγκα, θα δείτε τη σκήτη του Αγίου Νικολάου της Ζόγκας ή αλλιώς Μπούμπα, που φωλιασμένη μέσα στα βράχια ξεπροβάλλει μόλις ο επισκέπτης φτάσει στην περιοχή. Ο οικισμός πιθανολογείται ότι πήρε το όνομά του από αυτόν.
Πριν από το χωριό Ζόγκα ο επισκέπτης συναντά την περίφημη Πυραμίδα του Ελληνικού, ενώ από εκεί μπορείτε να συνεχίσετε για να δείτε κάποια από τα χιονισμένα ορεινά χωριά του νομού, όπως η Κρύα Βρύση, το Κρυονέρι, και το Τουρνίκι. Η διαδρομή προσφέρει απίστευτη θέα στις απόκρημνες πλαγιές του Χτενιά, αλλά καλό θα ηταν πρώτα να ενημερωθείτε για την κατάσταση των δρόμων 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ