ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Ενέργειες του Δήμου Ερμιονίδας για τον εκχιονισμό στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:18:00 μ.μ. | | |
Ενέργειες του Δήμου Ερνμιονίδας για τον εκχιονισμό στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο
Χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 το ξημέρωμα εκδηλώθηκε σφοδρή χιονόπτωση στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κοινότητας Διδύμων ( Κιάφα –Πελεή), η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα με τις προγραμματισμένες ενέργειες της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας.

Στο σημείο μετέβη από τι ς 6.15, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας. Λίγο αργότερα έσπευσαν στο σημείο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την Πολιτική Προστασία, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Πρασίνου καθώς και Υπάλληλοι του Τμήματος αυτού.

Ήδη από τις 6:20 ξεκίνησε η επιχείρηση αποχιονισμού, η οποία στέφτηκε με πλήρη επιτυχία αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα αποχιονίστηκε και δόθηκε με ασφάλεια στην κυκλοφορία το εν λόγω οδικό δίκτυο.

Για την επέμβαση χρησιμοποιήθηκαν: ένα μηχάνημα έργου διαμορφωτήρας – ισοπεδωτής (GRADER) ,ένας ελκυστήρας μετά παρελκομένου διασκόρπισης άλατος, ένα ανατρεπόμενο φορτηγό του Δήμου Ερμιονίδας καθώς και τετρακίνητα οχήματα μεταφοράς προσωπικού που συνέδραμαν στο έργο.

Κατά την επιχείρηση έγινε ρυμούλκηση ακινητοποιημένων οχημάτων, απόξεση της οδού και διασκορπισμός άλατος.

Τις απογευματινές ώρες μετέβησαν στο σημείο ο Δήμαρχος ,Αντιδήμαρχοι και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Πρασίνου για να διαπιστώσουν την επικρατούσα κατάσταση ώστε να πράξουν ανάλογα.

Η επιτήρηση του οδικού δικτύου συνεχίστηκε καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας και περατώθηκε τις πρωινές ώρες, οπότε διαπιστώθηκε ότι η κυκλοφορία της οδού ήταν ασφαλής.

Τέλος, προς ενίσχυση των αποθεμάτων αλατιού ο Δήμος Ερμιονίδας αιτήθηκε, παρέλαβε και μετέφερε από την έδρα της Π.Ε. Αργολίδας αρκετά μεγάλης ποσότητας αλατιού προς ενίσχυση των αποθεμάτων του.

Γραφείο Δήμαρχου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ