ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Ξεκίνησε με την συμμετοχή και της Μητροπόλεως Αργολίδας η διαδικτυακή «Εθνοσυνέλευση των Νέων» (βίντεο live)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:25:00 π.μ. | | |
Ξεκίνησε με την συμμετοχή και της Μητροπόλεως Αργολίδας η διαδικτυακή «Εθνοσυνέλευση των Νέων» (βίντεο live)
Στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου των 200 ετών της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, απεφάσισε όπως η προγραμματισθείσα (διά προγενεστέρας Συνοδικής Αποφάσης περί «Εθνοσυνέλευσις των Νέων»), να πραγματοποιηθεί διαδικτυακώς, λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η διοργάνωση της «Εθνοσυνελεύσεως των Νέων», αποτελεί την εναρκτήριο Επετειακή Εκδήλωση των 261 Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος διά τον εορτασμόν των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821-2021), και ανετέθη εις την Συνοδική Επιτροπή Αγωγής της Νεότητος και εις την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος.

Η «Εθνοσυνέλευση των Νέων» αποσκοπεί στην κριτική εξέταση και τον προβληματισμό επί των κειμένων που ετέθησαν ως πολιτικές βάσεις της Ελευθερίας, καθώς και στον οραματισμό της «Ελλάδος του μέλλοντος», σύμφωνα με τις αξίες και τα ιδανικά των Αγωνιστών της Επαναστάσεως και της Α’ Εθνικής Συνέλευσης της Επιδαύρου.

Σύμφωνα με την υπ. Αριθμ. 5999-2019/121/16.1.2020 Εγκύκλιο και λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες υγειονομικές συνθήκες, γνωρίζουμε ότι ως χρόνος διεξαγωγής της εν λόγω «Εθνοσυνελεύσεως των Νέων» ορίσθηκε η 4η Ιανουαρίου 2021, ημέρα Δευτέρα, ενώ η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

Οι εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων θα κατανεμηθούν σε πέντε (5) ομάδες και αντιστοίχως θα λειτουργήσουν διαδικτυακώς πέντε (5) Μητροπολιτικά Κέντρα ως εξής:

ΑΘΗΝΑ
Συνοδικόν Μέγαρον της Εκκλησίας της Ελλάδος
Συντονιστές: κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, κ. Παναγιώτης Χαρατζόπουλος
Εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων Αττικής και Κυκλάδων
Θέμα: «Διαβάστε τα κείμενα της Διακηρύξεως και του Συντάγματος της Επιδαύρου (Ιανουάριος 1822) και αναδείξτε τα ιδανικά και την ιδεολογία των πρωτεργατών του 1821»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης
Συντονιστής: Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος
Εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων Μακεδονίας και Θράκης
Θέμα: «Μελετήστε τις προσωπικότητες των συντακτών του πρώτου Συντάγματος και των μελών της Α’ Εθνοσυνευλεύσεως. Ποιους από αυτού θα θέλατε να είχατε μπροστά σας και τι θα τους ρωτούσατε;»

ΝΑΥΠΛΙΟ
Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος (Ιερόν Προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου, Ζόγκα Άργους)
Συντονιστής: Πρωτοπρ. κ. Πέτρος Αθανασόπουλος
Εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου
Θέμα: «Ποια στοιχεία της Διακυρήξεως της Επιδαύρου της 01.01.1822 και του πρώτου Ελληνικού Συντάγματος πιστεύετε ότι είναι επίκαιρα και σήμερα; Η Ελλάδα που οραματίζεσθε για το μέλλον μπορεί να βασισθή στα ιδανικά των πολιτικών, των οπλαρχηγών και των εκπροσώπων των διαφόρων περιοχών που μετείχαν στην Α’ Εθνική Συνέλευση στην Πιάδα- Νέα Επίδαυρο;»

ΚΕΡΚΥΡΑ

Κτήριο Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων
Συντονιστής: Πρωτοπρ. κ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων
Θέμα: «Αν μετείχατε τότε στη σύνταξη της Διακηρύξεως και του Συντάγματος της Α’ Εθνικής Συνελεύσεως, ποια σημεία θα διατηρούσατε και ποια σημεία ενδεχομένως θα αλλάζατε;»

ΒΟΛΟΣ

Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού
Συντονιστής: Αρχιμ. κ. Επιφάνιος Οικονόμου
Εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
Θέμα: «Πώς καθορίζονται οι σχέσεις Ορθόδοξης Εκκλησίας και Πολιτείας μέσα από το πρώτο ελληνικό συνταγματικό κείμενο της Επιδαύρου;»

Οι συμμετέχοντες, ηλικίας 17-25 ετών, δεν θα μεταβούν στα ως άνω Κέντρα, αλλά θα συμμετάσχουν μόνο διαδικτυακά.

Πρόγραμμα:
09:30 Διαδικτυακή έναρξη της «Εθνοσυνελεύσεως των Νέων» της Εκκλησίας της Ελλάδος
– Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου
09:30-11:30 Διαδικτυακή συζήτηση του θέματος μεταξύ των μελών κάθε ομάδας
11:30-12:00 Διάλειμμα
12.00 – 13.30: Δι­α­δι­κτυα­κή Ολομέλεια. Δύο εκπρόσωποι εκάστης ομάδας θα ανακοινώσουν, εντός 10’ στις άλλες 4 ομάδες τα σύντομα πορίσματα της Ομάδος του/των. Συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των 5 ομάδων
13.30 – 14.00: Συμ­πε­ρά­σμα­τα Συντονιστών – Λήξη

Σημειώνεται ότι, εξαιτίας των υγειονομικών συνθηκών και κατόπιν ευγενούς παραχωρήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, αποφασίσθηκε όπως, όταν οι έκτακτες υγιειονομικές συνθήκες παρέλθουν, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη όλων των συμμετεχόντων στην «Εθνοσυνέλευση των Νέων», στο Ναύπλιο. Τα έξοδα μετάβασης θα καλυφθούν από την Ιερά Μητρόπολη που ανήκουν οι νέοι, και τα έξοδα διαμονής και διατροφής τους από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ