Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα - Παράταση του lockdown στην Αργολίδα μέχρι 25/1(βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:38:00 μ.μ. | |
Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα - Παράταση του lockdown στην Αργολίδα μέχρι 25/1
Οπως διευκρίνισε ο υπ. Ανάπτυξης το άνοιγμα της αγοράς αποφασίστηκε μετά από πολύωρη συζήτηση και προειδοποίησε ότι εάν διαπιστωθούν τάσεις αύξησης των κρουσμάτων «θα δράσουμε πολύ γρήγορα». Το λιανεμπόριο ανοίγει σε όλη τη χώρα. Στις «κόκκινες περιοχές» όπως στην Αργολίδα θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away καθώς ανακοινώθηκε παράταση των μέτρων μέχρι τις 25/1.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε πως στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας 57 είναι τα ενεργά κρούσματα και 169 στενές επαφές τους. Στις 13 Ιανουαρίου στην Αργολίδα υπήρχαν 65 ενεργά κρούσματα και 156 στενές επαφές, στο Ναύπλιο εντοπίσθηκαν 14 και στο Άργος 10 ενώ τα υπόλοιπα ηταν διάσπαρτα σε όλο το νομό, αναγκάζοντας την επιτροπή να πάρει τα επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Δείτε παρακάτω τι ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την Αργολίδα

 
«Σήμερα μετά από πολύωρη συζήτηση στην Επιτροπή πήραμε την έγκριση για επαναλειτουργία λιανικού εμπορίου Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Θα μπορέσουν να ξεκινήσουν πάλι κομμωτήρια, κουρεία, υπηρεσίες δικαιολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών φροντίδας και υγιεινής και ΚΤΕΟ.», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν:

-Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως τις 5:00 π.μ.

-Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

-Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

-Έναρξη λειτουργίας, από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

-Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

-Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

-Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

-Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησής του.

-Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ. που ίσχυε προηγουμένως).

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

-Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

-Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Δείτε όλα τα μέτρα εδώ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ