ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Αιφνιδιασμός και ανησυχία από το καθολικό lockdown στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:45:00 μ.μ. | | |
ΚΙΝ.ΑΛ.: Αιφνιδιασμός και ανησυχία από το καθολικό lockdown στην Αργολίδα
Ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση η κυβέρνηση αποφάσισε, να επιβάλλει καθολικό απαγορευτικό στην Π.Ε. Αργολίδας ακολουθώντας το χθεσινό παράδειγμα της Π.Ε. Βοιώτίας, προκαλώντας σύγχυση και ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Δεδομένου ότι μέχρι εχθές, τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τα κρούσματα στην Αργολίδα, δεν προκαλούσαν ιδιαίτερη ανησυχία τα ερωτήματα που εγείρονται από αυτή την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης είναι πολλά:

- Με βάση ποια δεδομένα ελήφθη αιφνιδιαστικά η απόφαση του καθολικού απαγορευτικού στην Π.Ε. Αργολίδας;

- Ποια είναι η ακρίβεια τελικά των στοιχείων, που δημοσιεύονται στην καθημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ και έχουν ως αποτέλεσμα μία περιοχή όπως η Αργολίδα, τη μία μέρα να καταγράφει 4 κρούσματα και την επόμενη ημέρα να μπαίνει σε καθολικό απαγορευτικό;

- Ποια είναι η καθαρή επιδημιολογική κατάσταση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και ποια τα αίτια αυτής;

Απαιτούμε από την κυβέρνηση μεγαλύτερη διαφάνεια και λεπτομέρεια στα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα, για την επιδημιολογική κατάσταση των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας καθώς και ενημέρωση για τους ακριβείς λόγους που την οδηγούν στις αποφάσεις των ολικών απαγορευτικών.

Κατανοούμε απόλυτα την κρισιμότητα των στιγμών που βιώνουμε, αλλά η ελλιπής ενημέρωση και οι αιφνιδιαστικές και χωρίς προειδοποίηση αποφάσεις, στο πνεύμα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», δεν καθιστούν τους πολίτες συμμέτοχους στην κοινή προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Ανδρέας Πουλάς
Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ