ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Οnline και μέσω e-shop ξεκίνησαν οι Χειμερινές εκπτώσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:56:00 π.μ. | | |
Οnline και μέσω e-shop ξεκίνησαν οι Χειμερινές εκπτώσεις
Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις με κλειστό το λιανεμπόριο ακόμα και μέσω click away και ανοιχτά μόνο τα e-shop, καθώς το lockdown λόγω κορωνοϊού έχει πάρει παράταση τουλάχιστον έως τις 18 Ιανουαρίου.

Για το κρίσιμο αυτό θέμα, σημειώνεται ότι μεγάλη μερίδα των λοιμωξιολόγων, προτάσσει το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη την λειτουργία του λιανεμπορίου, έστω και με την μέθοδο του click away, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου.

Οι έμποροι εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους, καθώς ακόμη και το click away που είχε επιτραπεί την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τώρα με τις εκπτώσεις, είναι απαγορευμένο.

Οι εκπτώσεις και οι επιχειρήσεις


Ο εμπορικός κόσμος δίνει μεγάλο βάρος στην περίοδο των εκπτώσεων.

Η αγορά βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με το σενάριο που μέχρι πριν από μερικές μέρες χαρακτήριζε ως καταστροφικό και οι χειμερινές εκπτώσεις, κατά τις οποίες ο τζίρος τα τελευταία χρόνια έφτανε έως και τα 5,5 δισ. ευρώ, ξεκινούν με τα καταστήματα εντελώς κλειστά, με μεγάλο όγκο εμπορευμάτων αδιάθετο στα ράφια και μοναδικό τρόπο αγορών τις ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι την περίοδο των εορτών χάθηκε τζίρος άνω των 2 δισ., γίνεται κατανοητό ότι είναι μία εξέλιξη που πολύ δύσκολα θα μπορέσει θα διαχειριστεί, το εμπόριο, ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία, δείχνουν ότι η πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν διαθέτει e-shop με αποτέλεσμα ουσιαστικά να «αποκλείονται» από τις φετινές εκπτώσεις.

Αντίθετα οι επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα και κυρίως οι μεγάλες αλυσίδες, έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα εβδομάδα τις προσφορές στα προϊόντα τους με εκπτώσεις που φτάνουν έως και το 60%.

Την ίδια ώρα, πάντως, σφοδρές είναι και οι αντιδράσεις των μικρομεσαίων του εμπορίου λόγω και του ανοίγματος των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό εδώ και δύο μήνες σε ολόκληρη τη χώρα και συγκεκριμένα από τις 7 Νοεμβρίου του 2020.

Τι ορίζει η νομοθεσία για τις εκπτώσεις

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα τον νόμο 4177/2013, οι τακτικές εκπτώσεις κατά τη χειμερινή περίοδο πραγματοποιούνται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου.

Πηγή: in.gr
Φώτο amna.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ