ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Προσθήκη και επέκταση 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 π.μ. | | | |

Προσθήκη και επέκταση 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού
Δελτίο τύπου

"Προσθήκη και επέκταση 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού, απόφαση ένταξης με προϋπολογισμό 1.837.500 €’’, και μόνο με αυτό τον τίτλο μπορούμε πολλά να πούμε!

Εμείς λέμε απλά, ότι τα καταφέραμε! Μετά από πολλά χρόνια αναμονής μπαίνει ΚΑΙ αυτό το έργο σε τροχιά υλοποίησης.

Οι σκέψεις ήταν από τότε που ο Δήμος Ασκληπιείου είδε αυτή την ανάγκη.

Οι πρώτες μελέτες, οι αναθεωρήσεις, οι σημειακές αλλαγές, οι εγκρίσεις, οι συμπληρώσεις, οι προσπάθειες κατάθεσης φακέλου και τελικά η ένταξη της πρότασης ήταν τα βήματα που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Στο τέλος του 2019, μόλις αναλάβαμε, ανασύραμε τους φακέλους με το έργο. Τρέξαμε να διορθώσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες της πρότασης, κόντρα στο χρόνο αλλά με σύμμαχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ καταφέραμε να εντάξουμε το σημαντικό αυτό, μεγάλο, έργο το οποίο θα βοηθήσει τα παιδιά μας αλλά και την τοπική κοινωνία να δημιουργήσει για την επόμενη μέρα σε σύγχρονες υποδομές.

Επί της ουσίας φτιάχνουμε μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τραπεζαρία και γυμναστήριο, κυλικείο, κουζίνα, αποθήκη, τέσσερις (4) νέες αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο εκπαιδευτικών, Βιβλιοθήκη, σύγχρονα wc, υπόγειο με 400 τ.μ. βοηθητικούς χώρους.

Όλο το έργο είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές ΑΜΕΑ και φυσικά όλα αυτά τα κτίρια που υπήρχαν (κυλικείο, κοντέινερ, σημερινές τουαλέτες) θα φύγουν και θα διαμορφωθεί όπως πρέπει ο αύλειος χώρος.

Πολλές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, στην Διαχειριστική Ε.Π. Πελοποννήσου τον Προϊστάμενο και τα Στελέχη της, στον Περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον πρώην Διευθυντή και τη νυν Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για την συμπαράσταση και βοήθεια τους όπου χρειάστηκε και φυσικά στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου που ‘’έτρεξε’’ όλο αυτό το έργο.

Ο δήμος Επιδαύρου και η δημοτική αρχή πιστοί στον προγραμματισμό τους, ενώ διανύουμε ήδη τον 11ο μήνα Υγειονομικής κρίσης σε 17 μήνες συνολικής θητείας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν την Επίδαυρο όχι μόνο τόπο να δεις αλλά και τόπο να ζεις!"

Ο Δήμαρχος
Αναστάσιος Κ. Χρόνης


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ