ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΕΜΥ: Πρωτοφανής για τα δεδομένα των τελευταίων 40 ετών η χιονόπτωση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 μ.μ. | | |
ΕΜΥ: Πρωτοφανής για τα δεδομένα των τελευταίων 40 ετών η χιονόπτωση
Πρωτοφανής για τα δεδομένα των τελευταίων 40 ετών θεωρείται η χιονόπτωση που έπληξε τη χώρα τις τρεις τελευταίες μέρες, όπως τονίζει η Εθνική Μετεωρολογική Yπηρεσία, που επισημαίνει ότι πρόκειται για μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων δεκαετιών. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που συμμετείχε στις συσκέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν οι 36 ώρες στην Αττική, με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας επί 24 ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περίπου 20 - 25 εκατοστά.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, 15 Φεβρουαρίου, στις 5 το πρωί, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής. Στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα του νομού και αργότερα και στα ανατολικά. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας συνεχίστηκαν και στο κέντρο της πόλης της Αθήνας.

Οι χιονοπτώσεις ήταν πυκνές καθ' όλη τη διάρκεια της Τρίτης, 16 Φεβρουαρίου με πολύ μεγάλες εντάσεις σε όλον τον νομό, ενώ επηρέασαν το κέντρο της πόλης της Αθήνας για 24 ώρες. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο καιρικό δελτίο που εξέδωσε προειδοποίησε για την ακραία κακοκαιρία από τις 11 Φεβρουαρίου, ενώ συμμετείχε σε συσκέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προχωρώντας στην ενεργοποίηση εκτάκτων μετρήσεων/ραδιοβολίσεων και προσωπικού.

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ