ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Πρόβα για την σούπερ πανσέληνο του χιονιού πάνω από το Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:21:00 μ.μ. | | |
Πρόβα για την σούπερ πανσέληνο του χιονιού πάνω από το Ναύπλιο
Ο δεύτερος μήνας του έτους, ο Φεβρουάριος, τελειώνει με την σούπερ "πανσέληνο του Χιονιού" και βρίσκει το Ναύπλιο έρημο από κόσμο λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Το «φεγγάρι του χιονιού» θα λάμψει στον ουρανό στις 27 Φεβρουαρίου, αλλά και από την Παρασκευή 26/2 είναι και πάλι εντυπωσιακό.  
Αυτό είναι το δεύτερο σούπερ φεγγάρι του έτους και το φαινόμενο θα διαρκέσει τρεις ημέρες. 
Σύμφωνα με τη NASA, στη Βόρεια Αμερική η πανσέληνος αυτής της περιόδου ήταν γνωστή από παλιά ως «πανσέληνος του χιονιού», επειδή συνήθως χιόνιζε πολύ τέτοια εποχή.
Ήταν επίσης γνωστή, όμως, και ως «πανσέληνος της πείνας», επειδή το κυνήγι ήταν δύσκολο λόγω του χιονιού και του κρύου, αλλά και «πανσέληνος της αρκούδας», γιατί έβγαιναν αναζητώντας φαγητό.
Το φαινόμενο “Super Snow Moon” συμβαίνει με τη κίνηση του δορυφόρου γύρω από τη Γη.
Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως “perigee”: όταν η Σελήνη φτάνει στη φάση της πανσελήνου όταν βρίσκεται σε πλήρη περιφέρεια.
Ο φυσικός μας δορυφόρος είναι 14% μεγαλύτερος από το συνηθισμένο και 30% πιο φωτεινός από μια κανονική πανσέληνο. Το “Snow Moon” μπορεί να παρατηρηθεί σε όλο τον κόσμο, αρκεί να υπάρχει καθαρός ουρανός το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου.
Αυτή είναι λοιπόν η ευκαιρία σας να βγείτε, είτε από το μπαλκόνι, από το παράθυρο είτε από την ταράτσα και να θαυμάσετε το «Φεγγάρι του χιονιού».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ