ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας: Ο εμπαιγμός συνεχίζεται...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:38:00 π.μ. | | |
Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας: Ο εμπαιγμός συνεχίζεται...
Διαβάζουμε το πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ 2/1, ότι «κλειδώνει το μπόνους στους υγειονομικούς» σύμφωνα με πληροφορίες πάντα! Υποθέτουμε ότι είναι κάτι ανάλογο όπως είχαμε διαβάσει σχετικά ότι θα έδιναν και δώρο Χριστουγέννων… 

Αναλυτικά:«Θέμα χρόνου είναι η λήψη της κυβερνητικής απόφασης για να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας (υγειονομικοί) στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ).Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η επέκταση των ΒΑΕ στους υγειονομικούς, αλλά όχι για όλες τις ειδικότητες και για όλους τους χώρους. Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, όταν θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας(;).». 

Την ίδια «υπόσχεση», να θυμίσουμε, έδιναν τα ΝΕΑ με αντίστοιχο πρωτοσέλιδο στις 20/4/2020. «Την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) του συνόλου του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, δηλαδή γιατροί, νοσηλευτές κ.λπ., καθώς και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας σχεδιάζει η κυβέρνηση. Αυτό συνεπάγεται τη χορήγηση επιδόματος στις κατηγορίες αυτές των εργαζομένων καθώς και τη συνταξιοδότησή τους νωρίτερα κατά πέντε χρόνια με βάση τις διατάξεις που ισχύουν για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.»

Απέναντι στις «υποσχέσεις» των Νέων, η μόνη πρόσφατη ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ τοποθέτηση είναι του αρμόδιου Υπουργού κ. Τσακλόγλου, όπου στη Βουλή δήλωσε τα εξής: «.Προφανώς και αναγνωρίζουμε -και το έχουμε πει πολλές φορές και από το βήμα της Βουλής- ότι εντός ενός ενιαίου φορέα οι κανόνες πρέπει να είναι ενιαίοι, πάντα βέβαια λαμβάνοντας υπόψη και επιμέρους ιδιαιτερότητες.

Δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε έκτακτες καταστάσεις με μόνιμα μέτρα. Το αίτημα των υγειονομικών για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα είναι ένα διαρκές αίτημα τα τελευταία χρόνια και έρχεται τώρα στην επιφάνεια με αφορμή την πανδημία που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης. Όντως τα υγειονομικά επαγγέλματα είναι από τη φύση τους δύσκολα και οι ασχολούμενοι με αυτά εκτίθενται σε βαρύτερους κινδύνους από άλλους εργαζομένους. Η έκθεση του υγειονομικού προσωπικού φυσικά δεν είναι η ίδια για όλες τις επιμέρους ειδικότητες, ούτε για όλους τους χώρους εργασίας.

Τρίτον, μια επιπλέον διάσταση του ζητήματος είναι οι δημοσιονομικές επιπτώσεις και αυτή τη διάσταση θα πρέπει πάντοτε να τη λαμβάνουμε υπόψη για να αποφύγουμε κακές πρακτικές του παρελθόντος. Το Υπουργείο μας και τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας εξετάζουν και αυτή τη διάσταση, ως μέρος του όλου ζητήματος της ένταξης των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα ειδικά με δεδομένες τις δριμύτατες επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 στα δημόσια οικονομικά της χώρας μας.

Τέταρτον, απαιτείται μεγάλη προσοχή όταν εξετάζονται τέτοιου είδους αιτήματα και για έναν ακόμα λόγο. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες, την οργάνωση και τη στελεχιακή επάρκεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίες θα πρέπει όχι μόνο να μην διαταραχθούν από την δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης αλλά να βελτιωθούν συνολικά και ριζικά, αν θέλουμε να προετοιμαζόμαστε για τις υγειονομικές προκλήσεις της επόμενης εικοσαετίας. Πολύ περισσότερο, αυτό ισχύει για τη δεδομένη συγκυρία των έκτακτων αναγκών που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της πανδημίας του COVID-19».

Η τοποθέτηση του κ. Τσακλόγλουστη Βουλή, δεν αφήνει σχεδόν καμία ελπίδα για να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε σχετική Νομοθετική Πρωτοβουλία, αφού «οι δριμύτατες επιπτώσεις της Πανδημίας στην Οικονομία και η στελεχιακή ανεπάρκεια από τις οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις» καθιστούν ανέφικτη την υλοποίηση του Αιτήματος για ΟΛΟΥΣ όσους το δικαιούνται.

Και τη κάνει η Κυβέρνηση; Βγάζει τα «Κυβερνητικά παπαγαλάκια» να ετοιμάσουν το έδαφος για μια «νέα πρόταση» αλλά όχι για όλες τις ειδικότητες και για όλους τους χώρους(!!), αλλά για λίγους (ποιούς άραγε;) γενικά.Ακόμα και στις εξαγγελίες που είναι τζάμπα στο κάτω κάτω, οδηγός τους είναι το διαίρει και βασίλευε.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους σε Αγωνιστική ετοιμότητα για να αποτρέψουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης της Ν.Δ συνεχίζοντας την διεκδίκηση για την Ένταξη ΟΛΩΝ των Υγειονομικών στα ΒΑΕ.



To τμήμα υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ