ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Απολογισμός πεπραγμένων 2020 του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:35:00 μ.μ. | |
Απολογισμός πεπραγμένων του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας
Βιώνοντας μια εντελώς διαφορετική και νέα πραγματικότητα λόγω πανδημίας και συμμορφούμενοι απόλυτα στους κανόνες ασφαλείας και ενόψει της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που λόγω συνθηκών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, παραθέτουμε τον απολογισμό πεπραγμένων της προηγούμενης, ξεχωριστής και ιδιαίτερης χρονιάς:

"Μια χρονιά δύσκολη και γεμάτη ιδιαιτερότητες υπήρξε το 2020. Αναγκαστήκαμε να βιώσουμε και να προσαρμοστούμε σε μια νέα πραγματικότητα που μας ήθελε και μας θέλει μακριά από αγαπημένα μας πρόσωπα, μακριά από την συνηθισμένη καθημερινότητά μας και κυρίως που μας έκανε κοινωνούς μια μεγάλης αλλαγής. Μάθαμε να ζούμε με κάποιους κανόνες, να συμμορφωνόμαστε σε εντολές που σκοπό μόνο είχαν κα έχουν την διασφάλιση όχι μόνο της προσωπικής μας ασφάλειας αλλά και του γενικότερου κοινωνικού συνόλου.
 
Η μόνη σταθερά στην ζωή είναι η αλλαγή. Οσο κι αν ακούγεται παράξενο αυτό. Η εναρμόνιση με το διαφορετικό και με το καινούργιο, η αντιμετώπιση κατά πρόσωπο ενός πρωτόγνωρου εχθρού του κορονοϊού, μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε νέες τεχνικές, να προσαρμοστούμε και να συνεχίσουμε το ίδιο ενωμένοι και δυνατοί τις δράσεις μας.

Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε καταφέραμε και παλέψαμε για πολλά:
Το 2020 ξεκίνησε με μια όμορφη εκδήλωση, με το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας τον Ιανουάριο ενώ τον Φεβρουάριο πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη λειτουργία στην μνήμη του Αγίου Παρθενίου αλλά διοργανώσαμε κι ένα ξεχωριστό αποκριάτικο πάρτι στον Σύλλογό μας.

Μετά από 2 μήνες αυστηρής καραντίνας πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ και τον Ιούλιο συναντηθήκαμε σε μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά στο Ναύπλιο.
Με αυστηρό αριθμό ατόμων τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήσαμε τον αγιασμό μας.

Στα πλαίσια των δράσεων μας τον μήνα Οκτώβριο που είναι μήνας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, και σε συνεργασία με τους Δήμους Αργους -Μυκηνών και Ναυπλιέων, φωταγωγήσαμε με ροζ χρώμα, συμβολικά, τα Δημαρχεία Δήμων Αργους και Ναυπλίου ενώ Μέλη του Συλλόγου μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και αναμνηστικές καρφίτσες-κορδέλες, πληροφορώντας ταυτόχρονα και το κοινό για τις γενικότερες δράσεις του Συλλόγου. Το "Περπάτημα Ζωής" δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί φέτος λόγω covid-19 και αποφασίσαμε να βρεθούμε κοντά στις γυναίκες προσφέροντας ένα τριαντάφυλλο, υπενθυμίζοντας στις εργαζόμενες να μην αμελούν τη μαστογραφία τους και την αυτοεξέταση των μαστών, τονίζοντας πως η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση σώζει ζωές!!! 

Για όλα αυτά, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" κ. Ελένη Ηλιάδη, μίλησε για την πρόληψη στην εκπομπή ΜΑΧΗΤΙΚΑ στο best tv και στην Κατερίνα Κουρτέλη. (https://www.youtube.com/watch?v=sTqqK5qrZOA...)

Τον Οκτώβριο επίσης Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» βραβεύθηκε με το Silver Award για τις δράσεις του με στόχο την ενημέρωση την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη και για την αίτησή του με τίτλο: e-Cancer Counseling vs Covid19, την επιμέλεια της οποίας είχε η ψυχολόγος του Συλλόγου κ. Εμμανουέλα Κούρου. "Μένουμε σπίτι-μένουμε ασφαλείς αλλά δεν μένουμε μόνοι". 

Με γνώμονα αυτό το σύνθημα εν μέσω κορονοϊού και προσαρμοζόμενη στις νέες συνθήκες, η Ομάδα Ψυχολογικής Ενδυνάμωσης Ασθενών, με επικεφαλής την ψυχολόγο κ. Εμμανουέλα Κούρου και με την άρτια και σωστή καθοδήγησή της, ενημερώθηκε και εκπαιδεύτηκε για την χρήση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται διαδικτυακά και με πλήρη συνέπεια και συμμετοχή, οι συνεδρίες της ομάδας, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης ο Σύλλογος συμμετείχε, στο διαδικτυακό Διεθνές Συνέδριο Φορέων Ασθενών με καρκίνο International Advocacy Meeting 2020 όπου συζητήθηκαν οι δυσκολίες των καρκινοπαθών σε παγκόσμιο επίπεδο που σχετίζονται με τον covid 19.

Το Νοέμβριο Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ συμμετείχε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ασθενών με καρκίνο (ECPC) που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά εκπροσωπούμενη από τον ψυχολόγο κ Αλέξανδρο Μουσούρο.

Τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο επίσης πραγματοποιήθηκαν 30 δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για τον καρκίνο του παχέος εντέρου (κολονοσκοπήσεις) ενώ το Νοέμβριο έλαβαν χώρα 35 δωρεάν rapid test στα μέλη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια του έτους δεν σταμάτησαν τις εργασίες τους οι ομάδες ψυχολογικής ενδυνάμωσης ασθενών, διακοπής καπνίσματος και ενδυνάμωσης φροντιστών ασθενών με χρόνια νοσήματα (την ευθύνη και τον συντονισμό της οποίας έχει ο ψυχολόγος κ. Αλέξανδρος Μουσούρος), οι οποίες προσαρμοσμένες απόλυτα στα νέα δεδομένα, λειτούργησαν εκμεταλλευόμενες πλήρως την τεχνολογία και τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει.

Στην προσπάθειά να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τους ασθενείς και τις ευπαθείς ομάδες συγκεντρώσαμε και διανείμαμε τρόφιμα για άλλη μια χρονιά.
 
Και βέβαια από τον Ιούλιο του 2020 ο Σύλλογος ξεκίνησε πληθώρα ενεργειών προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα χρόνιο και σοβαρότατο αίτημά του που αφορά ασθενείς με καρκίνο: Η δημιουργία Μονάδας Χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Αργολίδας. Σ΄ αυτό το όραμά μας βρήκαμε θερμούς συμπαραστάτες τον επιχειρηματία κ. Μάκαρη αλλά και την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας κ. Μαρία Σαρίδη και τον Υποδιοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου κ. Θοδωρή Βασιλόπουλο.

Ο ΣΥΚΑΦΙΑΡ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δεν έπαψε στιγμή να αγωνίζεται για τον καρκινοπαθή λειτουργώντας πάντα ανθρωποκεντρικά και με γνώμονα τον σεβασμό προς τον ασθενή κι την αξιοπρεπή πορεία του στη νόσο. Ακόμα και μέσω πανδημίας και εναρμονιζόμενος απόλυτα στις νέες συνθήκες, συνεχίζει να παλεύει, να προσφέρει, θέτοντας υψηλούς στόχους οι οποίοι με την βοήθεια και την ουσιαστική αρωγή άξιων συμπολιτών μας θα γίνουν άμεσα πραγματικότητα.

Γιατί δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που προσπαθεί και αγωνίζεται. Εξάλλου οι άνθρωποι είναι δυνατοί μόνο όσο εκφράζουν μια δυνατή ιδέα. Γίνονται αδύναμοι, όταν της αντιτίθενται. Κι αν οι δυσκολίες κάνουν κάποιους ανθρώπους να σπάνε, εμάς μας κάνουν να σπάμε ρεκόρ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ