ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών στην Πελοπόννησο θέλει η Περιφέρεια

Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών στην Πελοπόννησο θέλει η Περιφέρεια
Την προοπτική δημιουργίας ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την σχετική πρωτοβουλία και προτίθεται να αναλάβει την δαπάνη για τον εξοπλισμό της εν λόγω ειδικής μονάδας.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ενημέρωσε ήδη τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, σε επικοινωνία που είχε μαζί τους.

Εξ άλλου, έγινε γνωστό από τον περιφερειάρχη ότι η Περιφέρεια θα καλύψει την δαπάνη προμήθειας, αφ’ ενός για ένα ντρόουν και του συνοδευτικού εξοπλισμού του, για χρήση σε συμβάντα παροχής βοήθειας και έρευνας διάσωσης και αφ’ ετέρου για τα νέα ελαστικά των οχημάτων στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση την δημιουργία ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Το σχετικό αίτημα έθεσε προς τον υφυπουργό ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο πλαίσιο της έκτακτης συντονιστικής σύσκεψης που συγκλήθηκε το απόγευμα σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην Αθήνα, με αντικείμενο τον συντονισμό των φορέων για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο περιφερειάρχης εξέθεσε τα στοιχεία που υπαγορεύουν την αναγκαιότητα μιας ΕΜΑΚ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με έδρα στην Τρίπολη, δεσμευόμενος ότι η Περιφέρεια προτίθεται να αναλάβει τη δαπάνη για τον εξοπλισμό της ειδικής αυτής μονάδας.

Φώτο αρχείου ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ