ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Είναι αδίκημα να βήχεις στο πρόσωπο του άλλου εν μέσω της πανδημίας;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 π.μ. | | |
Είναι αδίκημα να βήχεις στο πρόσωπο του άλλου εν μέσω της πανδημίας;
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας ξεκίνησε την εκδίκαση έφεσης, καλούμενο να αποφανθεί αν το βήξιμο προς το πρόσωπο κάποιου συνιστά απειλητική συμπεριφορά εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Ο 20χρονος κατηγορούμενος στην υπόθεση συνελήφθη τον Μάρτιο, όταν η χώρα βρισκόταν σε πλήρη lockdown λόγω της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, τελώντας, κατά τους εισαγγελείς, «αδίστακτες και απερίσκεπτες» ενέργειες ενάντια σε αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας στο δρόμο. Στη συνέχεια, ο νεαρός εξετάστηκε και ήταν αρνητικός στην Covid-19.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο νεαρός αθωώθηκε πρωτόδικα από τοπικό δικαστήριο, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το δυτικό ανώτερο δικαστήριο της Δανίας και, κατά την έφεση του Ανώτατου Δικαστηρίου κατά της καταδίκης, εισαγγελείς προτείνουν ποινή φυλάκισης τριών έως πέντε μηνών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του στις 18 Φεβρουαρίου.

Παρόμοια περιστατικά

Παρόμοια περιστατικά βηξίματος προς αστυνομικούς καταγγέλθηκαν στη Δανία πέρυσι, αντανακλώντας την υποβόσκουσα δυσαρέσκεια των πολιτών σε ορισμένες περιοχές για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση.

Τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας, σε κινητοποιήσεις που σημαδεύτηκαν κάποιες φορές από επεισόδια, ζητώντας από τις αρχές να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα και υποστηρίζοντας ότι αυτά περιορίζουν την ελευθερία τους και πλήττουν τις επιχειρήσεις.

Ιολόγοι, υγειονομικές αρχές και κυβέρνηση υπερασπίστηκαν τα υφιστάμενα μέτρα βάσει των οποίων έχουν ανασταλεί οι περισσότερες δραστηριότητες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας πλην της λειτουργίας των καταστημάτων με τα απαραίτητα είδη.

Πηγή: www.in.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ