ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Καρούζος-Λυκοσκούφης-Κοντός: Σε ελεύθερη πτώση το Νοσοκομείο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:56:00 μ.μ. | |
Καρούζος-Λυκοσκούφης-Κοντός: Σε ελεύθερη πτώση το Νοσοκομείο Άργους
Πολλά ερωτηματικά προκαλεί δημοσίευμα – ανυπόγραφο δελτίο τύπου – που αναφέρεται στη επικείμενη προκήρυξη τριών μόνο θέσεων ιατρών για το νοσοκομείο Άργους.

Ας δούμε – με την αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών – ποια είναι η σημερινή εικόνα του Νοσοκομείου της πόλης μας ένα χρόνο μετά την ανάληψη της Διοίκησης των νοσοκομείων και των ΥΠΕ από τους άριστους του Βασίλη Κικίλια:

Πριν από ένα περίπου χρόνο στο νοσοκομείο Άργους, επί συνόλου 57 οργανικών θέσεων, υπηρετούσαν 46 (μόνιμοι και επικουρικοί) ιατροί και αναμένονταν 11 ακόμη ιατροί (από θέσεις που είχαν ήδη προκηρυχθεί).

Δηλαδή η αναμενόμενη δύναμη του νοσοκομείου ήταν 46+11 = 57 ιατροί.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά και επί του ιδίου συνόλου 57 οργανικών θέσεων, υπηρετούν μόλις 43 (μόνιμοι και επικουρικοί) ιατροί, αναμένονται 8 (από ήδη προκηρυγμένες θέσεις) ενώ πρόκειται να προκηρυχθούν 3 ακόμα. Αναμένονται δηλαδή 11 συνολικά.

Εν τω μεταξύ – και εφόσον γίνουν πράξη οι 11 αυτές αναμενόμενες θέσεις – θα αναπληρωθούν 11 απώλειες λόγω συνταξιοδοτήσεων/μετακινήσεων εντός του 2021. Συνεπώς η αναμενόμενη δύναμη του νοσοκομείου Άργους τους επόμενους μήνες αναμένεται να είναι μόλις 43+0 = 43 ιατροί.

Μετά από δύο χρόνια λοιπόν, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου της πόλης μας αναμένεται να είναι αποδυναμωμένο κατά 14 θέσεις! –

Δεδομένου ότι διανύουμε τη δύσκολη λόγω πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά πλούσια σε ότι αφορά τις παροχές προς τα νοσοκομεία, περίοδο, χωρίς τις μνημονιακές δεσμεύσεις της προηγούμενης περιόδου, γεννάται το εύλογο ερώτημα εάν η απαξίωση του νοσοκομείου είναι αποτέλεσμα ανικανότητας ή προδιαγεγραμμένου σχεδίου.

Πως ερμηνεύεται για παράδειγμα ότι το νοσοκομείο Άργους είναι αυτό με τη μικρότερη αναλογία θέσεων σε σχέση με όμορα νοσοκομεία (7 θέσεις για το Ναύπλιο, 21 θέσεις για την Τρίπολη, 3 θέσεις για το Άργος).

Οι υπεύθυνοι έχουν υποχρέωση να απαντήσουν τεκμηριωμένα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθώς το δημόσιο αγαθό της Υγείας δεν μπορεί να αποτελεί μικροκομματικό – ρουσφετολογικό παιχνίδι περιστασιακών ταγών.

· Πόσες θέσεις ιατρών ζήτησε η Διοίκηση του νοσοκομείου από την ΥΠΕ;

· Με ποιο αιτιολογικό η Διοίκηση της ΥΠΕ ή το Υπουργείο περιόρισε τις θέσεις σε τρείς μόνο;

· Ποιος νομιμοποιείται να παίζει με την Υγεία του πληθυσμού της περιοχής μας;

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δήμου Άργους-Μυκηνών

Πέτρος Καρούζος
Γιάννης Λυκοσκούφης
Νίκος Κοντός
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ