ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Κωστούρος για τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης προς τους επαγγελματίες: Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε

Κωστούρος για τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης προς τους επαγγελματίες: Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε
"Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είπα ότι η στήριξη στις επιχειρήσεις (που πλήττονται ή θα πληγούν από την πανδημία) από την πλευρά του Δήμου είναι στα πρώτα σημεία στα οποία θα επικεντρωθούμε" δήλωσε ο Δημαρχος Ναυπλιέων μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης για τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο προς τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Ναυπλιέων και που έχουν πληγεί από την πανδημία.
 
"Τα μέτρα στόχο έχουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που αγωνίζονται επιχειρώντας στην περιοχή μας αλλά και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας μιας και η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικογένειας αυτή τη στιγμή.
 
Το υπουργείο με αποφάσεις του μας βοήθησε αρκετά σ’ αυτή την κατεύθυνση έτσι λοιπόν για μία ακόμα φορά έμπρακτα αποδεικνύουμε το ενδιαφέρον μας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής (19/2/2021) μετά από εισήγηση της οικονομικής επιτροπής πάρθηκε μεταξύ άλλων απόφαση για την απαλλαγή πολλών οικονομικών βαρών που έπρεπε να σηκώσουν οι πληγείσες επιχειρήσεις" συνέχισε ο κ. Κωστούρος. 

Συγκεκριμένα τα οικονομικά μέτρα που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο:

Α) η ένταξη του Δήμου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ https://dt.govapp.gr/ στην οποία κάθε πληττόμενη επιχείρηση μπορεί να αιτηθεί απαλλαγή δημοτικών τελών και τελών κοινοχρήστων χώρων για το διάστημα εφαρμογής των σχετικών μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοΐού

Β)Η απαλλαγή από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των επιχειρήσεων που διέκοψαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των σχετικών μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Γ) Την απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν προσωρινά την λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α΄ 171), από τα τέλη κοινόχρηστου χώρου, για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Η απαλλαγή θα διενεργείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ στην οποία θα ενταχθεί ο Δήμος ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να αιτούνται ηλεκτρονικά τις παραπάνω απαλλαγές αλλά επίσης, μέσω του Τμήματος Εσόδων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esoda@1444.svzefxis.gov.gr με αίτηση τους που θα συνοδεύεται:

ι) από αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης των επιχειρήσεων - εργοδοτών των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους είτε έχει ανασταλεί με εντολή Δημόσιας Αρχής ή πλήττονται σημαντικά βάση των ορισμένων από το Υπουργείο Οικονομικών Κ.Α.Δ. λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού

ιι) από αντίγραφο, για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού CΟVID-19, των εκδιδόμενων λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος και των εξοφλητικών αποδείξεων αυτών με σκοπό η υπηρεσία μας να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες επιστροφής των ποσών που θα έχουν καταβληθεί για τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Τα ανωτέρω θα ισχύουν και για όσες επιχειρήσεις ενταχθούν στα μέτρα στήριξης με ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ