ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Μετεωρολόγοι: Έρχεται νέο κύμα ψύχους με χιονοπτώσεις και "βουτιά" της θερμοκρασίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:45:00 π.μ. | | |
Μετεωρολόγοι: Έρχεται νέο κύμα ψύχους με χιονοπτώσεις και "βουτιά" της θερμοκρασίας
Μπορεί μετά την κακοκαιρία «Μήδεια» ο καιρός να θυμίζει άνοιξη, ωστόσο οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα έρθει νέα μεταβολή του καιρού το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και μοναδική «παραφωνία» τις τοπικές νεφώσεις σε ορισμένες περιοχές.

Πάντως από την Κυριακή θα αρχίσουν να πυκνώνουν οι νεφώσεις από τα βόρεια, με συνέπεια να αναμένονται βροχές στη Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια την ανατολική Στερεά και, αργότερα, στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, η οποία θα είναι αισθητή στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Για τη Δευτέρα και την Τρίτη η ΕΜΥ «βλέπει» τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση τη Δευτέρα, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Να θυμίσουμε ότι ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης έχει ήδη επισημάνει ότι για το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου υπάρχουν τρία σενάρια:

1) Χιόνια ακόμη και πεδινές περιοχές και μεγάλη πτώση θερμοκρασίας, ιδιαίτερα στα βόρεια με ισχυρό παγετό.

2) Νοτιάδες, αφρικανική σκόνη και πολλές και έντονες βροχές και εξασθενημένο κρύο με μικρή σχετικά διάρκεια.

3) Ξηρό κρύο με σύντομη διάρκεια, χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα.

Στη σημερινή του πρόγνωση, ο κ. Μαρουσάκης είπε ότι από την Κυριακή «μια ψυχρή αέρια μάζα θα αρχίσει να προσεγγίζει τη χώρα μας από τα βόρεια και η θερμοκρασία σιγά σιγά θα αρχίσει να υποχωρεί». Τα δεδομένα, εξήγησε, οδηγούν προς το πρώτο σενάριο, δηλαδή «το πρώτο δεκαήμερο – δεκαπενθήμερο του Μαρτίου να έρχονται πολύ ψυχρές αέριες μάζες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Η θερμοκρασία σίγουρα θα δώσει πτώση και το σκηνικό θα είναι πιο χειμωνιάτικο. Μένει να δούμε κατά πόσο θα έχουν την ένταση της τελευταίας ψυχρής εισβολής. Το ιστορικό, η στατιστική είναι με το μέρος μας. Δηλαδή, δύσκολα θα έχουμε τόσο σύντομα τόσο έντονη ψυχρή εισβολή».

Αρναούτογλου: Δεν αποκλείονται οι παροδικές χιονοπτώσεις


Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου εκτιμά ότι με το νέο μήνα θα έρθουν τοπικές βροχές, σε κάποιες περιοχές πιο αξιόλογες και πως δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι αέριες μάζες, εξήγησε, θα ρίξουν τη θερμοκρασία, δίχως όμως να αναμένεται εντυπωσιακή πτώση. Οπως τόνισε, από τα 17άρια της Πέμπτης, τα 18άρια της Παρασκευής και κάποια 20άρια του Σαββάτου, την Κυριακή η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στους 12 – 13 βαθμούς. Αιτία είναι οι ψυχρές αέριες μάζες που θα προσεγγίσουν τη χώρα από τη βόρεια και ανατολική Ευρώπη. «Αυτή η κατάσταση θα παραμείνει ως τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου» υπογράμμισε.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ