ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Δικαιολογούνται οι απουσίες μαθητών που διαμένουν με άτομα που πάσχουν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. | | |
Δικαιολογούνται οι απουσίες μαθητών που διαμένουν με άτομα που πάσχουν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα
Η νέα ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Υγείας (ΦΕΚ 455/Β/06.02.21), ρυθμίζει τη δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών που κατοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρά υποκείμενα νόσηματα.

Οι γονείς/κηδεμόνες υποβάλλουν στη διεύθυνση του σχολείου αίτηση – υπεύθυνη δήλωση περί δικαιολόγησης των απουσιών κατά το πρώτο τετράμηνο λόγω συνοικήσεως με άτομο ή άτομα που πάσχει/ουν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. 

Μαζί με την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση οι γονείς/κηδεμόνες προσκομίζουν σε σφραγισμένο φάκελο το σύνολο των δικαιολογητικών που έχουν εκδοθεί από δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας που αποδεικνύουν ότι το συνοικούν με αυτούς πρόσωπο πάσχει από σοβαρό ή σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Η δικαιολόγηση των απουσιών κατά το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2020- 2021 των μαθητών/τριών γίνεται ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση ειδικής επιστημονικής Επιτροπής. Οι μαθητές/τριες μετά την απόφαση της Επιτροπής μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Τον κατάλογο των υποκείμενων νοσημάτων καθώς και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://covid19.gov.gr/dikaiologisi-ton-apousion.../

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα σχολεία για περισσότερες οδηγίες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ