ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας συμμετέχει στον αγώνα των υγειονομικών

Και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας συμμετέχει στον αγώνα των υγειονομικών
Εδώ κι ένα χρόνο η πανδημία έφερε στην επιφάνεια την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την συνεχή υποβάθμισή του. Μέσα σ’ αυτή τη κατάσταση οι αγώνες του υγειονομικού και εργατικού κινήματος ανέδειξαν ένα πλέγμα αιτημάτων που δίνουν «ανάσα και ελπίδα». Άμεσα αιτήματα που είναι αναγκαία για την προστασία της ζωής του λαού.

Ο αριθμός των διαθέσιμων συνολικά κλινών ΜΕΘ, δεν προέρχονται από την αύξηση, από την ανάπτυξη κατά κύριο λόγο νέων κλινών αλλά από τη μετατροπή γενικών κλινών ΜΕΘ. Η μετακίνηση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους σε ασθενείς με καρδιοχειρουργικά προβλήματα, στις περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων, τροχαίων και άλλων περιστατικών. Η πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη, με προετοιμασία και σχέδιο, μακριά από λογικές «βλέποντας και κάνοντας» που στοιχίζουν τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Το κριτήριο της κυβέρνησης, είναι να αντιμετωπίσει την πανδημία με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος, αδιαφορώντας για τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, καθώς και να μην πειράξει «τρίχα» από τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, των «σουπερμαρκετάδων» και των μεγαλοκλινικαρχών.

Δεν μπορεί όλο αυτό το διάστημα να γίνεται κυριολεκτικά χαμός στους χώρους δουλειάς με κρούσματα, υγειονομικά πρωτόκολλα «λάστιχο», που βάζουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, τις οικογένειες τους και συνολικά όλη την περιοχή, και η κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα. Δεν θα δεχτούμε η υγεία και τα δικαιώματα μας να προσαρμόζονται στις ανάγκες της αγοράς. Καμιά θυσία για την εξασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. Να μην αφήσουμε να περάσει στην εργατική τάξη ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να λογαριαστούμε μετά.

Η Διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας συμπαραστέκεται και συμμετέχει στον αγώνα των υγειονομικών την Τρίτη 23 Φλεβάρη, Νοσοκομείο Ναυπλίου 10:00π.μ.. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με αυτή της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και των υπόλοιπων υγειονομικών για άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, με άμεσες και επαρκείς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό, ΜΕΘ.

Καθώς και άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.λπ.). Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

Συνάδελφοι, στηρίζουμε τις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προς την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Απαιτούμε μαζί με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σταματήσουν όλες οι συνδικαλιστικές διώξεις! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή! Κανείς μόνος του!

ΤΟ Δ.Σ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ