ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Γ.Γκιόλας: Δεν έφταιξαν οι πολίτες - Τα λάθη ηταν δικά σας και δυστυχώς επαναλαμβάνονται (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:12:00 μ.μ. | | |
Γ.Γκιόλας: Δεν έφταιξαν οι πολίτες - Τα λάθη ηταν δικά σας και δυστυχώς επαναλαμβάνονται (βίντεο)
Μιλώντας χτες στη Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης κατά την ψήφιση του Ν/Σ για την Απογραφή, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας απαρίθμησε τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του κορωνοιού και τόνισε την ανάγκη για πολύ περισσότερα τεστ και μεγαλύτερες ενισχύσεις στα μικρομεσαία στρώματα εργαζομένων και επιχειρηματιών.

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

Ξεκινώντας με το θέμα της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοιού, επιτρέψτε μου να σας διαβάσω τι ανέφερε προχτές η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών κα Παγώνη: «Στις πανδημίες πάντα υπάρχει τρίτο κύμα. Στόχος είναι να το περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Επειδή έχουμε το ιστορικό της Θεσ/νίκης, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να αξιολογούμε κάθε μέρα τα στοιχεία, να προσέχουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκεί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και να γίνονται πολλά τεστ για να γίνεται ιχνηλάτηση και να περιορίζεται ο αριθμός των κρουσμάτων».

Ακριβώς ότι δεν έγινε από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Πρώτον: Το τρίτο κύμα, δεν υπήρξε στις προβλέψεις σας ούτε ως απευκταίο σενάριο. Εξ ού και η ανάγκη για τροποποίηση του Προυπολογισμού, αφού με την ολοκλήρωση του Ιανουαρίου του 2021 έχετε ήδη πέσει έξω και τα ελλείμματα πλέον θα καταστούν δυσαναπλήρωτα, με καταστροφικές συνέπειες για την Οικονομία.

Δεύτερον: Η μόνη σε επαύξηση- εξασφάλιση μέσων μαζικής μεταφοράς (εκεί όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης του ιού) ήταν 300 ιδιωτικά μεταχειρισμένα λεωφορεία, που δεν είχαν προδιαγραφή αστικών, επαυξάνοντας αντί να λύνουν προβλήματα.

Και Τρίτον: Τεστ- πολλά τεστ. Που ούτε ως απόλυτο αριθμό καλύψατε, ούτε στοχευμένα έγιναν σε εργοστάσια, σχολεία, κλειστές δομές κλπ. Παρά μόνον αρκεσθήκατε σε τυχαίες μετρήσεις, μεθοδολογία δηλαδή που απέκρυψε την αληθή εικόνα της διασποράς στην κοινωνία.

Δεν θωρακίσατε υγειονομικά τη χώρα κοι της Κυβέρνησης. Επιδείξατε προκλητική ανεμελιά και αμεριμνησία στην αντιμετώπιση του β΄κύματος, μετά την άφρονα τακτική σας του ανοίγματος των συνόρων με αποτέλεσμα από παράδειγμα ασφαλούς χώρας να περιέλθουμε στην κόκκινη ζώνη της Ευρώπης, με την ελάχιστη υγειονομική ασφάλεια.

Δεν έφταιξαν οι πολίτες. Τα λάθη ήταν δικά σας και δυστυχώς επαναλαμβάνονται.

Απόρροια όλων αυτών υπήρξε η επιβολή αλλεπάλληλων lock down, με καταστροφικές συνέπειες για πλήθος παραγωγικών μονάδων και επιχειρήσεων και οπωσδήποτε στον κόσμο της εργασίας κι του πολιτισμού. Το δημόσιο χρέος προσεγγίζει το 210% του ΑΕΠ, η ανεργία φτάνει το 18,9% , το υψηλότερο στην Ε.Ε. και το πρωτογενές έλλειμμα το 7,2%, ανερχόμενο πλέον σε 22 δις ευρώ.

Ως αντίδοτο αυτών υποβάλλετε το πλήθος των πληττόμενων συμπολιτών μας στο «μαρτύριο της σταγόνας». Όπως και με τις δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις του παρόντος Ν/Σ. Τι σημαίνει για τον επιχειρηματία και τον αυτοαπασχολούμενο να ανασταλεί η υποχρέωσή του να εξοφλήσει τις επιταγές του. Να φτάσει δηλαδή τον Απρίλιο, οπότε θα έχουν διογκωθεί και οι λοιπές φορολογικέ ς και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κι έτσι να συσσωρεύονται παλιά και νέα χρέη. Μόνο με μείωση του ιδιωτικού χρέους και με προυπόθεση την σταδιακή επάνοδο σε μια κανονικότητα, ίσως μπορέσουν να πάρουν ανάσα.

Τα προτεινόμενα μέτρα είναι ελλιπή, προσωρινά και δεν παρέχονται με λογική ίσης κατανομής.

Η απαισιοδοξία για τους μικροεπιχειρηματίες, όπως την μετέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ κ. Καββαθάς είναι ενδεικτική: Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕ οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις κατέγραψαν σημαντικότατη μείωση του κύκλου εργασιών τους στο 2020. Μία στις δύο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχει κάποιου είδους ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές, Τράπεζες. Οι μισές επιχειρήσεις έχουν σε ρευστότητα για ταμειακά διαθέσιμα, όχι παραπάνω από ένα μήνα. Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις δεν έχουν καθόλου ταμειακά διαθέσιμα. Έξι στις δέκα φοβούνται ότι θα κλείσουν το επόμενο διάστημα και τέσσερις στις δέκα τον αμέσως επόμενο μήνα.

Η κατάσταση σε ειδικότερους κλάδους, όπως η εστίαση είναι τραγική. Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις έχουν οφειλές προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις Τράπεζες και τους προμηθευτές…

Οι περισσότερες των επιχειρήσεων βρίσκονται σε κατάσταση διασωλήνωσης και αυτό που παρατηρούμε είναι ότι ανοιγοκλείνουμε το οξυγόνο». Καταλήγει δε λέγοντας ότι υπάρχει δυνατότητα για αναστολή και κούρεμα υποχρεώσεων.

Τέτοια δραστικά όμως μέτρα δεν εισηγείσθε κ. Υπουργέ. Οι μικρομεσαίοι αγρότες βλέπουν τη μισή σοδειά τους κατεστραμμένη από χαλάζια, παγετούς, πλημμύρες και την υπόλοιπη αδιάθετη λόγω καθίζησης του εμπορίου. Περίμεναν έναν αξιοπρεπή τρόπο οικονομικής ενίσχυσης! ΜΑΤΑΙΩΣ.!

Οι άνθρωποι του Πολιτισμού έχουν καταντήσει πένητες κι ο τουρισμός έχει υποστεί καθίζηση, χωρίς καμία θετική προοπτική για το επόμενο καλοκαίρι.

Αυτές οι κατηγορίες έχουν ανάγκη ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης, άλλως επικρέμαται η οικονομική ανέχεια και η φτωχοποίησή τους.

Κύριοι της Κυβέρνησης λάβετε τα ουσιαστικά, απαραίτητα και κοινωνικά δίκαια μέτρα για την διάσωση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε σκεφτείτε τρόπο διαφυγής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ