ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Αγανάκτηση και στους φαρμακοποιούς της Αργολίδας από τις χειρόγραφες συνταγές αντιβιοτικών

Ταλαιπωρία στους ασθενείς αλλά και αγανάκτηση στους φαρμακοποιούς σε όλη την Ελλάδα προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί γιατροί εξακολουθούν να εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές αντιβιοτικών παρότι έχουν περάσει έξι μήνες από την εφαρμογή του νόμου περί χορήγησης αντιβιοτικών μόνο με ηλεκτρονική συνταγή από γιατρούς δημόσιων και ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Όπως επισημαίνουν Φαρμακοποιοί, όταν οι ασθενείς που προσπαθούν να προμηθευτούν αντιβιοτικά, συνήθως σε επείγουσες περιπτώσεις, προσκομίζουν στα φαρμακεία χειρόγραφες συνταγές δημιουργούνται προστριβές από την άρνηση των φαρμακοποιών να παραβούν το νόμο.

Σε σύγκριση με τους πρώτους μήνες εφαρμογής του μέτρου, η κατάσταση σαφώς έχει βελτιωθεί. Ωστόσο ακόμη και σήμερα και παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις για την τήρηση της νομοθεσίας, συνεχίζει να αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο η έκδοση χειρόγραφων συνταγών -κυρίως από κλινικές και Τμήματα νοσηλευτικών ιδρυμάτων - που περιέχουν αντιβιοτικά και οι οποίες, σύμφωνα με το νόμο, ούτε δύνανται ούτε πρέπει να εκτελούνται. 

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας Αριστέα Κατσουλάκου δήλωσε πως στην περιοχή μας αν και έχουν λυθεί αρκετά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών συνταγών, αυτή την στιγμή πρόβλημα αντιμετωπίζουν μόνο με τις χειρόγραφες συνταγές αντιβιοτικών από τα Νοσοκομεία που βρίσκονται σε εφημερία, και από μεμονωμένες περιπτώσεις οδοντιάτρων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ