ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Παρέμβαση πάντα με σεβασμό…

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:51:00 μ.μ. | |
Παρέμβαση πάντα με σεβασμό…
Στο επίκεντρο ο Δήμος Επιδαύρου τις τελευταίες μέρες, με αφορμή ειδικότερα θέματα που συζητήθηκαν στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν αναστατώσει τη Τοπική Κοινωνία . Διαβάζουμε μια σειρά από ανακοινώσεις αρχής γινομένης από αυτή του Δημάρχου ,όπου το ύφος του μου φάνηκε περισσότερο απολογητικό κι ας μη το επιθυμούσε ούτε ο ίδιος , παρά επεξηγηματικό .Άλλωστε στις λεπτομέρειες κρύβεται η διαφορά .

Ακολούθησαν ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων από πρωην και νυν Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους κατέθεσαν τις δικές τους , σεβαστές οπωσδήποτε απόψεις .Εξάλλου η ελευθερία του λόγου είναι ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματα που έχει ένας πολίτης στη Δημοκρατία .

Με απόλυτο σεβασμό όπως έκανα πάντα στο θεσμό του Δημάρχου αλλά και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου θα ήθελα και εγώ να καταθέσω τις δικές μου απόψεις.

Θα αρχίσω λοιπόν από το θέμα με το πόρισμα των ορκωτών αλογίστων που αφορά τις Σχολικές Επιτροπές . Θα πω μόνο ότι είναι πολύ σοβαρό το θέμα , και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή τι λέει ο καθένας . Ας έχουμε εμπιστοσύνη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς , και να σταματήσει να ρίχνει ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Συνεχίζω με το άλλο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με τη προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Ασκληπιείου . Πραγματικά μόνο κοντόφθαλμοι θα έλεγαν όχι σε ένα τέτοιο έργο που έχει τις ρίζες του πολλά χρόνια πίσω. Πολλοί Δήμαρχοι πέρασαν και πολλά Δημοτικά Συμβούλια με διαφορετικές συνθέσεις συνεδρίασαν .

Άραγε ήταν όλοι τόσο ανεπαρκής ώστε να μη μπορούσαν να προχωρήσουν το έργο ;.Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που να εμπόδιζε την εξέλιξη του ;

Οι απορίες μου μετά και την αντίδραση της αντιπολίτευσης ,[ σημειώνω ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση ήταν ομόφωνη ] , με έκαναν να διεισδύσω περισσότερο στο θέμα και να βγάλω κάποια συμπεράσματα .

Καταρχάς το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας αποφάσισε να εισηγηθεί τη πρόταση για΄΄ σύσταση ενός ενιαίου σχολικού συγκροτήματος στο Λυγουριο ΄΄ . Ακόμη και αυτός που έχει ελάχιστες γνώσεις της ελληνικής γλώσσας καταλαβαίνει απολύτως…..Μετά από ένα περίπου μήνα ηρθε η απάντηση της Περιφέρειας μέσω του ΄΄Εντυπου τεκμηρίωσης αναγκαιότητας υλοποίησης ΄΄. Πολύ λίγος χρόνος για ανταλλαγή εγγράφων ….

Τα γραφόμενα στο έντυπο το οποίο διάβασα και δε πίστευα πραγματικά πώς αυτό έγινε αποδεκτό , θεωρώ ότι είναι η ταφόπλακα για τα Δημοτικά Σχολεία των γύρω χωριών.

Όλοι λέμε ΝΑΙ στην υλοποίηση του έργου, υπό τη προϋπόθεση τα Σχολεία των γύρω χωριών να μείνουν ανέγγιχτα . Όλοι έχουμε καλές προθέσεις, αλλά τα γραπτά μένουν και αυτά φέρνουν αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό. Γιατί πολλές φορές , και το έχει δείξει η ιστορία αυτό , φτάνουμε παραφράζοντας στο ΄΄ουδεν καλον αμιγές κακού ΄΄

Ας αναλογιστούμε όλοι και περισσότερο αυτοί που διοικούν τις ευθύνες τους , αν υπάρχουν , οι οποίες και θα αποδοθούν βεβαίως όταν έρθει η ώρα . Αλλά φοβάμαι ότι τότε θα είναι αργά.

Δε θε επεκταθώ περισσότερο , το μόνο που ζητώ με το δικαίωμα που μου δίνει η ενασχόληση μου με τα κοινά πολλά χρόνια , είναι η ενεργοποίηση των Τοπικών Συμβουλίων των περιοχών που ενδεχομένως να θίγονται , καθώς και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που τους αναλογούν , απέναντι στους δημότες που ορκίστηκαν να υπηρετούν , να ενημερωθούν σωστά, να συγκληθουν , και από κοινού με τις τοπικές κοινωνίες να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις . …….

Γιάννης Εμμανουήλ
Κάτοικος Αγίου Δημητρίου
Ενεργός Δημότης Δήμου Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ