Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

Σωματείο Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους: Ζητάμε άμεσα ικανές, στοχευμένες προσλήψεις

Σωματείο Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους: Ζητάμε άμεσα ικανές, στοχευμένες προσλήψεις
Διαβάζοντας την ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ, με έκπληξη διαπιστώσαμε την πρόθεση της τελευταίας να στελεχώσει με 7 επιπλέον ιατρούς την Ν.Μ. Ναυπλίου και με μόλις 3 ιατρούς την Ν.Μ. Άργους.

Η Ν.Μ. Άργους βρίσκεται σε καθεστώς γενικής εφημερίας περίπου τις διπλάσιες ημέρες από την Ν.Μ. Ναυπλίου, ενώ στην πρώτη λειτουργούν νευραλγικές κλινικές όπως καρδιολογική μονάδα εμφραγμάτων, ουρολογική, ψυχιατρική και ορθοπεδική κλινική, μονάδα τεχνητού νεφρού και μονάδα αιμοδοσίας, τμήματα τα οποία δεν υφίστανται στην Ν.Μ. Ναυπλίου.

Με βάση τα παραπάνω, το σωματείο εργαζομένων της Ν.Μ. Άργους θεωρεί τουλάχιστον εμπαικτική και διοικητικά άστοχη την ενέργεια πρόσληψης μόλις 3 ιατρών, δεδομένης και της επιβαρυμένης κατάστασης που έχει προκύψει λόγω της πανδημίας που διανύουμε και λόγω του μεγάλου μέρους συνταξιοδότησης ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας.
 
Ζητάμε άμεσα ικανές, στοχευμένες προσλήψεις σε οργανικές και μη θέσεις προκειμένου να έχουμε την ενδεδειγμένη και ασφαλή εφημέρευση της νοσηλευτικής μας μονάδας. 

Παραθέτουμε πίνακα με στοιχεία ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

Παιδιατρικής: 2
Ορθοπεδικής: 2
Ψυχιατρικής: 2
Μαιευτικής-Γυναικολογίας: 2
Χειρουργικής: 3
Παθολογίας-COVID: 3
Ακτινολογίας: 2
Ουρολογίας: 2
Καρδιολογίας: 2
Νευρολογικής: 1
Αναισθησιολογίας: 1
ΤΕΠ: 2
Πνευμονολογίας: 1 (επικουρικός)
Μικροβιολογίας: 1

Για το Δ. Σ.

Η πρόεδρος Ζήση Κωνσταντίνα
Η γραμματέας Παπαμιχαλοπούλου Κωνσταντίνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ