ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Στήριξη στον αγώνα του Συντονιστικού Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος από τα μέλη του “Δικτύου Αυτοδιοικητικών”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:53:00 π.μ. | |
Στήριξη στον αγώνα του Συντονιστικού Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος από τα μέλη του “Δικτύου Αυτοδιοικητικών”
Το Δίκτυο Αυτοδιοικητικών συμπαρίσταται στον αγώνα του Συντονιστικού Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος που στοχεύει στην αποτροπή της μείωσης του ρόλου των Κοινοτήτων και την παρεμπόδιση ανάδειξης νέων αυτοδιοικητικών στελεχών, ανεξαρτήτων από κομματικές δεσμεύσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή που έδωσε στην δημοσιότητα, «Το Δίκτυο Αυτοδιοικητικών πιστεύει ότι πρέπει η έννοια της «Κοινότητας» να επανακτήσει την αξία που είχε εδώ και αιώνες στην πατρίδα μας ως βασικό κύτταρο οργάνωσης των πολιτών, που μέσα από τις κοινές ανάγκες και αντιλήψεις τους δομούσαν τις κοινωνίες τους στη βάση ενός κοινά αποδεκτού συστήματος αξιών.

Η κατάργηση της ύπαρξης ξεχωριστής κάλπης για την ανάδειξη των αιρετών των τοπικών Κοινοτήτων θα επιφέρει πλήγμα στην φιλοδοξία και την δυνατότητα ανάδειξης Πολιτών αφοσιωμένων στα κοινά και στην ανιδιοτελή υπηρέτηση των μικρών κοινωνιών. Τα χωριά μας θέλουν Πρόεδρο και όχι εκπρόσωπο! Η άρνηση εκχώρησης ευθυνών, αρμοδιοτήτων και χρηματοδοτήσεων θα παρεμποδίζει την ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων της Κοινότητας, ενώ συγχρόνως θα συντελέσει στην διασπάθιση πολύτιμων οικονομικών πόρων.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να καταθέσουν στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια της περιοχής τους το ψήφισμα του Συντονιστικού Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος ζητώντας να εκδοθούν ψηφίσματα συμπαραστάσεως.

Η ανατροπή του κομματικού συστήματος διοίκησης των Κοινοτήτων, το οποίο προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών με το νέο νομοσχέδιό του, αποτελεί υποχρέωση αγώνος κάθε αυτοδιοικητικού στελέχους.

Τον Πρόεδρο πρέπει να τον εκλέγουν οι κάτοικοι και όχι ο Δήμαρχος!

Για το Δίκτυο Αυτοδιοικητικών,

η συντονιστική επιτροπή:

- Βαϊούλης Κώστας. Δημοτικός Σύμβουλος Λαρίσης. Επικεφαλής της παράταξης “Λαρισσαίων Κοινόν” (6906751140)

- Κουριαννίδης Γιάννης. Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Επικεφαλής παράταξης “Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική” (6977462806)

- Μιχαλακόπουλος Χάρης. Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Κλείας. Επικεφαλής παράταξης “Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου”» (6981063751)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ