ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Ενημερωτική εκστρατεία από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αργολίδας για το νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών (βίντεο)

Ενημερωτική εκστρατεία από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αργολίδας για το νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών
Κλιμάκιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας περιόδευσε το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου στη λαϊκή αγορά του Ναυπλίου.
Μιλώντας με τους εμπόρους και αγροτοπαραγωγούς της λαϊκής αγοράς, τα μέλη του ΑΚΣΥΝΑ ενημέρωσαν για το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για τις λαϊκές αγορές, το οποίο έχει σκοπό την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας τους και το «άνοιγμά» τους στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του εμπορίου.
Μεταξύ των άλλων, το μέλος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας Γιώργος Θεοδοσίου ανέφερε για τις λαϊκές αγορές, οτι η κυβέρνηση με τη νομοθετική πρωτοβουλία αυτή, ανοίγει τον δρόμο στις μεγάλες επιχειρήσεις να διαχειριστούν τις λαϊκές αγορές, καθορίζοντας τους όρους συμμετοχής των παραγωγών, αλλά μπαίνοντας και οι ίδιες στις λαϊκές αγορές, εκτοπίζοντας τους πωλητές, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μικρομεσαίοι παραγωγοί, βιοπαλαιστές, χωρίς άλλη δυνατότητα απορρόφησης του προϊόντος τους. 
Τα μέλη του ΑΚΣΥΝΑ κάλεσαν τους παραγωγούς να «κλείσουν τα αυτιά» τους σε επιχειρήματα ότι με τον νόμο αυτό τάχα «θα μπει τάξη στις λαϊκές αγορές» και να παλέψουν μέσα από τα σωματεία για πρωτοβουλίες διεκδίκησης.
Δείτε παρακάτω τι δήλωσε το μέλος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας Γιώργος Θεοδοσίου:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ