ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Θα μπει η Αργολίδα στο κόκκινο;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:43:00 μ.μ. | | |
Κορωνοϊός: Θα μπει η Αργολίδα στο κόκκινο;
Στα πρόθυρα της επιβολής αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων βρίσκονται η Αχαΐα, το Ρέθυμνο και η Θεσσαλονίκη, περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, ενώ έντονη είναι η ανησυχία για επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και στην Αργολίδα μετά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Οι αρμόδιοι αλλά και ο κόσμος στην Αργολίδα περιμένουν με ανυπομονησία τις ανακοινώσεις το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, καθώς η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό πρόκειται να συνεδριάσει εξετάζοντας όλα τα δεδομένα, αλλά και τις σχετικές εισηγήσεις των επιδημιολόγων.

Το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα σήμερα ή τις αμέσως επόμενες ημέρες και στην Αργολίδα,  θεωρείται από πολλούς ως αρκετά πιθανό σενάριο, αν η αύξηση των κρουσμάτων συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία ή αν τα δεδομένα που ήδη έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιοι δείχνουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα σε περιοχές του νομού.

Να υπενθυμίσουμε οτι λόγω των εμφανιζόμενων κρουσμάτων σε σχολεία στο Ναύπλιο αλλά και στο Άργος έχουν αναστείλει την λειτουργία τους σχολικές μονάδες, ενώ ο Δήμαρχος Ναυπλιέων έχει ζητήσει με επιστολή του στην Υπουργό Παιδείας και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας το κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων στον Δήμο. 

Χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 1.327 νέα κρούσματα της COVID-19 και 22 θανάτους ασθενών λόγω της νόσου. Σε μονάδες εντατικής νοσηλείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 281 ασθενείς. Στις ΜΕΘ της Αττικής το ποσοστό πληρότητας πλέον είναι στο 80%. Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 676 εντοπίστηκαν στην Αττική, 129 στη Θεσσαλονίκη και 94 στην Αχαΐα, ενώ στην Αργολίδα ανακοινώθηκαν 19, με τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία να ειναι στο Γ.Ν. Αργους 6, και στο Γ.Ν. Ναυπλίου 2. 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ