ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Τάσος Λάμπρου: Συνεχίζετε το τροπάριο των νέων επιβαρύνσεων και τώρα καλά ξεμπερδέματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:46:00 μ.μ. | |
Τάσος Λάμπρου: Συνεχίζετε το τροπάριο των νέων επιβαρύνσεων και τώρα καλά ξεμπερδέματα
Όταν κάποιοι προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο πέφτουν σε πολλά λάθη και ανακρίβειες. Υπάρχουν συγκεκριμένες αλήθειες που θα τις επαναλάβω, υπάρχουν και ανάλογες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς και τις θέσεις μου. Είναι περιληπτικά οι εξής:

- Το εσωτερικό δάνειο που πήρε η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ από το Δήμο, ύψους 482.000 ευρώ μέσω της τακτικής ετήσιας επιχορήγησης δεν ήταν για το έργο της αποχέτευσης, αλλά δόθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης covid-19, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών με αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία της Πολιτείας. Αυτό ήταν το σκεπτικό της απόφασης, τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. Εμείς δεν το ψηφίσαμε, γιατί δεν συνοδεύτηκε με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, όπως είχατε δεσμευτεί και στην συνέχεια ως διοίκηση το ξεχάσατε.

- Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας ποτέ δεν ενημερώθηκε και φυσικά ούτε και εγώ για την πορεία του έργου και την κάλυψη του 10% της οικονομικής υποχρέωσης της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ στο έργο. Σας προκαλώ να μας προσκομίσετε τα αντίστοιχα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου. Εμείς ως παράταξη το 2020 προκαλέσαμε τη μία και μοναδική φορά που το θέμα συζητήθηκε σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου.

- Τώρα δηλώνετε «αρμόδιος» για τα προβλήματα του οδικού δικτύου στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου και καλά κάνετε. Δε μπορεί να έρχεται στο Κρανίδι και στο Πορτοχέλι ο Περιφερειάρχης να επιβλέπει καθημερινά το έργο, ούτε να περπατάει στις γειτονιές του Δήμου μας. Εμείς έχουμε την ευθύνη και πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή παρακολούθησης του έργου στην οποία συμμετέχουμε μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ και ευρύτερα του Δήμου, γι’αυτό απαιτείται να κάνετε καλά τη δουλειά σας και να ανταποκρινόσαστε στις υποχρεώσεις σας. Άρα η αναρμοδιότητά σας στην επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κρανιδίου ήταν μία απάντηση κατώτερη των περιστάσεων.

- Προσωπικά και οι συνεργάτες μου έχουμε μία συνέπεια στο τι ψηφίζουμε διαχρονικά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το «χαράτσι» της διακλάδωσης, τέλος για το φρεάτιο σύνδεσης 316 ευρώ + ΦΠΑ δεν το είχαμε ψηφίσει την προηγούμενη δημοτική περίοδο, όπως και όλες οι παρατάξεις της τότε αντιπολίτευσης και φυσικά η παράταξη «Δυνατή Ερμιονίδα» του σημερινού Δημάρχου. Είχαμε προτείνει να βρεθούν άλλες λύσεις ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δημότες μας, οι οποίοι δεν αντέχουν άλλα οικονομικά βάρη. Τώρα εσείς αναθεωρήσατε την άποψή σας. Ακολουθείτε την εύκολη λύση, την επιβάρυνση των δημοτών μας και τώρα καλά ξεμπερδέματα!

- Για τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ ξέρετε τη διαχρονική μου θέση, δεν πάει άλλο, η οικονομική της κατάσταση στο τέλος του 2020 είναι τραγική, όλοι οι οικονομικοί δείκτες είναι «στο κόκκινο» και εσείς συνεχίζετε «το ίδιο βιολί» με πολλές νέες επιβαρύνσεις αλλά με αυξημένες λειτουργικές δαπάνες, με σχέση με την προηγούμενη χρονιά και το ίδιο τροπάριο των συνεχόμενων αναθέσεων

Σας προκαλώ λοιπόν να περουσιάσετε τον προϋπολογισμό της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερωθούν και να «τρομάξουν» όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την οικονομική της κατάσταση.

Υπηρετώ τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να λέω αλήθειες και να λέω ναι στις μεγάλες μαζικές αλλαγές όπου χρειάζονται προς όφελος των δημοτών μας.

Πριν από ένα μήνα δικαιώθηκα με την ανάκληση των αποφάσεων της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. Δυστυχώςς για τη διοίκηση του Δήμου σύντομα θα δικαιωθώ για την συνολική μου θέση επί της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ