ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από το ψύχος

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από το ψύχος
Τις τελευταίες μέρες που επικρατούν συνθήκες παγετού σε διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και στο νομό μας, οι εργαζόμενοι κυρίως στις ταχυμεταφορές, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόσθετους επαγγελματικούς κινδύνους που προκύπτουν από τις καιρικές συνθήκες. 

Η υπάρχουσα νομοθεσία για την αντιμετώπιση των επαγγελματικών κινδύνων σε συνθήκες ψύχους είναι ελλιπής. Ο έλεγχος των Επιθεωρήσεων υγείας και ασφάλειας είναι ανεπαρκής, ζήτημα που εκφράζεται με την απουσία επιθεωρητών υγείας και ασφάλειας, την απουσία ελέγχων, αλλά και με τον προσανατολισμό των επιθεωρήσεων στη συμφιλίωση μεταξύ εργοδότη – εργαζόμενου και στη μετατόπιση της εργοδοτικής ευθύνης.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των ταχυμεταφορών ζουν εδώ και πολύ καιρό την πλήρη εντατικοποίηση, τα εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ξεκούραση, χωρίς άδειες, με αυξημένο τον κίνδυνο σε εργατικά ατυχήματα.

Τώρα καλούνται να δουλέψουν μέσα στο κρύο, σε συνθήκες ψύχους που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες κρύο, παγωμένο - γλιστερό οδόστρωμα και με μηχανάκια και οχήματα σε άθλια κατάσταση.

Απαιτούμε τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας.

Κανένα δρομολόγιο να μη βγει σε συνθήκες ψύχους!

Το Σ.ΙΔ.ΥΠ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στις ταχυμεταφορές, που εργάζονται στη διανομή, να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών τους να εργαστούν σε θερμοκρασίες χιονιά.

Όποιος εργαζόμενος αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνήσει με το σωματείο του, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (Τηλ. επικοινωνίας: 6948823862, 6932134064)

Συνάδελφε, ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ τώρα στο Σωματείο σου, στο Σ.ΙΔ.ΥΠ.Α., κατάγγειλε την κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία! Μόνο με την οργάνωση της πάλης μας μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, ΖΩΗ με δικαιώματα που θα βάζει στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες! Μόνο ο δρόμος του αγώνα μπορεί να ανατρέψει το άθλιο εργασιακό καθεστώς που ζούμε!

Κυβέρνηση και εργοδοσία άμεσα να πάρουν μέτρα για τη προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων!

Καμιά υποταγή μπροστά στις ορέξεις των εργοδοτών! Δεν ρισκάρουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους!

Απαιτούμε και διεκδικούμε εδώ και τώρα:
 
-Η διανομή να επιτρέπεται μόνο με αυτοκίνητα, όχι με μηχανάκια ή πεζοί, για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία και μόνο όσο παραμένουν οι δρόμοι ασφαλής. Σε αντίθετη περίπτωση όπου οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι, να απαγορεύεται.

-Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων με ευθύνη της εργοδοσίας, χορήγηση όλων των κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας, κράνος, αντιανεμικό, επιγονατίδες, αλυσίδες κ.α.

-8ωρο - 5ήμερο. Να σταματήσουν τώρα οι ατελείωτες υπερωρίες.

-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.

-Αυξήσεις στους μισθούς. Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους.

-Ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

-Συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ.

-Συχνές απολυμάνσεις σε οχήματα και χώρους δουλειάς.

ΤΟ Δ.Σ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ