Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Χιόνια και στο ορεινό Πλατάνι Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:30:00 μ.μ. | | |
Χιόνια και στο ορεινό Πλατάνι Αργολίδας (βίντεο)
Το όμορφο Πλατάνι στην ορεινή Αργολίδα έχει ντυθεί στα λευκά από την κακοκαιρία "Μήδεια" και οι εικόνες του Νίκου Ροτζιώκου κατοίκου της περιοχής που έχει χόμπι τις φωτογραφίες ειναι ενδεικτικές.

Το Πλατάνι είναι ένα μικρό χωριό του νομού Αργολίδας, κοντά στη Σκοτεινή και τη Νεμέα και ανήκει στο δήμο Άργους-Μυκηνών. Ο οικισμός με τους 100 περίπου κατοίκους, είναι χτισμένος σε υψόμετρο 500 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με δάση από κουμαριές και έλατα. 

Η περιοχή θεωρείται ιδανική για όσους λατρεύουν τη φύση, εξ ου και κατά περιόδους πραγματοποιούνται διάφορες ορειβατικές διαδρομές και πεζοπορίες.
Το Πλατάνι αποτελούσε συνοικισμό με τον κοντινό Άγιο Νικόλαο και εμφανίζεται πρώτη φορά στην απογραφή του 1928 με 132 κατοίκους, ενώ σήμερα οι περισσότερες οικογένειες που ζουν στο Πλατάνι προέρχονται από το γειτονικό χωριό και κατέβαιναν εδώ για να ξεχειμωνιάσουν.

Η προέλευση του ονόματος του χωριού δεν είναι γνωστή, αλλά κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από τα πολλά πλατάνια που βρίσκονται στο κέντρο του οικισμού.

Το Πλατάνι παλιότερα ήταν κόμβος της διαδρομής των κατοίκων της Σκοτεινής, αλλά και των άλλων χωριών προς τη Νεμέα, αφού το μονοπάτι που υπήρχε, περνούσε από το ξωκλήσι της Αγίας Άννας, κατέβαινε στο χωριό και συνέχιζε προς την περιοχή της Νεμέας.

Oι κάτοικοι στο χωριό ασχολούνται με την κτηνοτροφία, τα αμπέλια και τις ελιές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ