ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Κικίλιας: Η Αργολίδα στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις κρουσμάτων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:17:00 μ.μ. | | | |
Κικίλιας: Η Αργολίδα στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις κρουσμάτων (βίντεο)
«Η επιδημιολογική κατάσταση σε αρκετές περιφερειακές ενότητες δείχνει αυξητική εικόνα των κρουσμάτων, ωστόσο το παρήγορο είναι ότι στις μεγάλες περιφέρειες υπάρχει μια σταθεροποίηση» ανέφερε την Τετάρτη, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως αυξητικές τάσεις παρατηρούνται σε Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο, Ηλεία, Κορινθία, Θάσο, Αργολίδα, Βοιωτία, Κεφαλονιά, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Ιωάννινα και Ηράκλειο.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε «στις μεγάλες περιφέρειες υπάρχει μια σταθεροποίηση και φαίνεται πως τα μέτρα αποδίδουν. Αυτό είναι ιδιαίτερα παρήγορο και ενθαρρυντικό».

Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε τα δεδομένα για τις κλίνες ΜΕΘ στη χώρα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας από τις 1.322 κλίνες ΜΕΘ που υπάρχουν συνολικά στη χώρα, είναι κατειλημμένες οι 873 και παραμένουν ελεύθερες 449 από αυτές. Σε ό,τι αφορά τις κλίνες ΜΕΘ – Covid, από τις 656 συνολικά διαθέσιμες, είναι ελεύθερες οι 305 από αυτές καθώς οι 351 από αυτές φιλοξενούν ασθενείς.

Σχετικά με την Αττική, από τις 599 κλίνες ΜΕΘ που υπάρχουν είναι κατειλημμένες οι 489 και 110 παραμένουν ελεύθερες, ενώ σε ό,τι αφορά τις κλίνες ΜΕΘ – Covid, από τις 240 που υπάρχουν είναι κατειλημμένες οι 204 και παραμένουν κενές 36 από αυτές.

«Θέλω να επαναλάβω και σε σχέση με τον ιό της γρίπης, καθώς ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας πολύ επιβαρυμένος με αναπνευστικές λοιμώξεις, πως σε άλλα χρόνια υπήρχαν 30 ως 50 αναμονές την ημέρα για ένα κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας», ανέφερε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε:

«Αυτό δείχνει την τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας για να πολλαπλασιαστούν οι ΜΕΘ και να δυναμώσει το σύστημα υγείας. Προσθέσαμε πάνω από 9.000 υγειονομικούς για να λειτουργήσουμε υπερπολλαπλάσια και πιο ποιοτικά το σύστημα υγείας».
Ραντεβού εμβολιασμού

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην άμεση αντίδραση ως προς τον προγραμματισμό για τον εμβολιασμό, προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών όπως είπε γι’ αυτό αναβλήθηκαν τα ραντεβού εμβολιασμού.

Έχει ληφθεί μέριμνα για επαναπρογραμματισμό αυτών των ραντεβού και θα αποσταλεί μήνυμα για ημέρα και ώρα εμβολιασμού στους πολίτες.

Ο υπουργός έθεσε και ένα θέμα που έχει να κάνει με την απώλεια χιλιάδων δόσεων εμβολίου και όπως είπε μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων εμβολιάστηκαν πολίτες.

Δηλαδή αυτοί που είχαν προσέλθει αλλά και σε μια επιχείρηση 24 ωρών πάνω από 400 τρόφιμοι στις φυλακές Κορυδαλλού και στο κέντρο της Αμυγδαλέζας πάνω από 250 φιλοξενούμενοι. Επίσης υγειονομικοί και στρατιωτικοί.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ