ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Στο πλάνο της Α1 Εθνικής Γυναικών θα «πατήσει» η Α2 Εθνική Ανδρών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | |
Στο πλάνο της Α1 Εθνικής Γυναικών θα «πατήσει» η Α2 Εθνική Ανδρών
Το πλάνο για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής μπάσκετ Ανδρών είναι «έτοιμο»! Σύμφωνα με πληροφορίες απο την ΕΟΚ θα εφαρμοστεί περίπου ότι και στην Α1 Εθνική Γυναικών, της οποίας η επανεκκίνηση έγινε ουσιαστικά χθες με το εξ αναβολής παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΕΦΑΟ Ζωγράφου 72-56. 

Συγκεκριμένα στην Α1 Εθνική Γυναικών όταν ολοκληρωθεί ο α' γύρος οι 6 πρώτες ομάδες της κατάταξης θα παίξουν στον β' γύρο για να ξεχωρίσει η πρώτη 4άδα που θα συμμετάσχει στα play-offs, ενώ δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Στα play-offs θα αγωνιστούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες. Οι δύο πρώτες της θα παίξουν μεταξύ τους για τις θέσεις 1-2 και οι δύο επόμενες για τις θέσεις 3-4. Νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί εκείνη η οποία θα επιτύχει τρεις νίκες επί της αντιπάλους της μεταφέροντας τα αποτελέσματα από την κανονική περίοδου.

Πάνω σε αυτό το πλάνο θα βασιστεί και η συνέχεια του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Ανδρών, εφόσον δεν προκύψει κάτι εξαιρετικά απρόοπτο με την πανδημία. Απλώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η συνέχεια μετά την ολοκλήρωση του α' γύρου θα περιλαμβάνει μίνι πρωτάθλημα με 6 ομάδες ή θα γίνουν play-offs. 

Ολα αυτά θα οριστικοποιηθούν όταν η Πολιτεία δώσει το «πράσινο» φως για την επανακκίνηση. Τότε θα αξιολογηθούν τα χρονικά περιθώρια και τα «θέλω» των ομάδων, καθώς άλλο είναι η επανεκκίνηση να γίνει μέσα στο Μάρτιο και άλλο μετά τα μέσα Απριλίου.

Συνολικά 13 από τις 16 ομάδες της Α2 Εθνικής έχουν δρομολογήσει την επιστροφή τους στη δράση και κάποιες ήδη έχουν αρχίσει προπονήσεις. Ο Απόλλων ήδη έχει ξεκινήσει, η Καρδίτσα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε χθες, ενώ και το Μαρούσι έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΠΣΑΚ 9 ακόμη ομάδες έχουν αποστείλει τα ρόστερ τους για να γίνει η κατανομή των εξόδων για τα τεστ, αφού ο ΠΣΑΚ είχε δεσμευτεί να καλύψει το κόστος. 

Οι 9 ομάδες είναι οι εξής:

Πανερυθραϊκός, Αμύντας, Φίλιππος Βέροιας, Οίακας Ναυπλίου, ΑΟ Αγρινίου, Ελευθερούπολη, Παγκράτι, Δάφνη Δαφνίου, και Ψυχικό, ενώ ο Ολυμπιακός Β' θα καλύψει ο ίδιος το κόστος. Δεν έχουν στείλει καταστάσεις στον ΠΣΑΚ με ότι αυτό σημαίνει Καβάλα, Τρίτωνας και Κόροιβος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ