ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Εκπαιδευτικό διαδικτυακό Σεμινάριο από το "Κέντρο Ελπίδα Ζωής" Αργολίδας: "Ο κήπος με τις 11 γάτες"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:22:00 μ.μ. | |
Εκπαιδευτικό διαδικτυακό Σεμινάριο από το "Κέντρο Ελπίδα Ζωής" Αργολίδας: "Ο κήπος με τις 11 γάτες":
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» στα πλαίσια των παρεμβάσεων του, στην σχολική κοινότητα- νηπιαγωγούς, συνεχίζοντας την υλοποίηση του σχεδιασμού για το Σχολικό έτος 2020-2021, προγραμματίζει την υλοποίηση τριήμερου Βιωματικού Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου που βασίζεται στο υλικό «Ο κήπος με τις 11 Γάτες».

Ο «Κήπος με τις 11 Γάτες» είναι ένα υλικό (του ΚΕ.ΘΕ.Α.), που στόχο έχει μέσα από το συμβολισμό και τους μηχανισμούς ταύτισης και προβολής, τα μικρά παιδιά να κατανοήσουν τον εαυτό τους, τους άλλους και να διαπραγματευτούν θέματα που τα απασχολούν στην καθημερινότητα τους. Ως εργαλείο πρόληψης αποσκοπεί στο να προσεγγίσουν, τα παιδία, με βιωματικό τρόπο θέματα όπως η διαφορετικότητα, η συνεργασία, η λήψη απόφασης, η επίλυση συγκρούσεων, συμβάλλοντας στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη τους.

Μέσα από το υλικό γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί, μια ισορροπημένη οπτική της πραγματικότητας, στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της καθημερινής ζωής, έτσι ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά, να αρνηθούν τις «μαγικές λύσεις» στις οποίες θα μπορούσε να τα οδηγήσει μια πλαστή αισιοδοξία αλλά και τις «κυνικές λύσεις» (φυγή ή επιθετικότητα) που πηγάζουν από την απαισιοδοξία.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom την
-Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 ώρες 5μ.μ.-8:30μ.μ.
-Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, ώρες 5μ.μ.-8:30μ.μ.
-και Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ώρες 5μ.μ.-8:30μ.μ.

Το σεμινάριο θα συντονίσει το στέλεχος Πιπίνα Μάρκου- Κοινωνική Λειτουργός.
Λόγω του Βιωματικού χαρακτήρα του Σεμιναρίου, ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 18-20 άτομα. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβαίνουν τον προβλεπόμενο αριθμό θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που θα εφαρμόσουν άμεσα το υλικό.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο παρακαλούνται να αποστείλουν τις αιτήσεις τους έως την Τρίτη 17 Μαρτίου 2021 στο email: elpidazo@otenet.gr

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ