ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: 159 ασθενείς νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 π.μ. | | | |
Κορωνοϊός: 159 ασθενείς νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Παρασκευή 12 Μαρτίου έως τις 3 το μεσημέρι καταγράφηκαν 120 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 5.386.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 30, στην Π.Ε. Αρκαδίας 18, στην Π.Ε. Κορινθίας 57, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 12.

Μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 159 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα:

-Νοσοκομείο Αργους 19
-Νοσοκομείο Ναυπλίου 27
-Παναρκαδικό Τρίπολης 25
-Νοσοκομείο Κορίνθου 51 (τα 6 σε ΜΕΘ)
-Νοσοκομείο Σπάρτης 10
-Νοσοκομείο Καλαμάτας 27 (τα 3 σε ΜΕΘ).

Η εικόνα του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε τηλεσύσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και οι ομόλογοί του από την υπόλοιπη χώρα, το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε ενημέρωση των περιφερειαρχών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας της covid-19 στην Ελλάδα και γνωστοποιήθηκαν οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν για την προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποιήθηκε ότι όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξακολουθεί να υφίσταται πρόβλημα στην Κορινθία και την Αργολίδα, σημαντικά μικρότερο στην Αρκαδία κι ακόμα μικρότερο, τελικά, στη Μεσσηνία, ενώ ως καλή εμφανίζεται η κατάσταση στην Λακωνία.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σημείωσε ότι χρειάζεται να υπάρχει προσοχή σε ελέγχους εργατών γης, ρομά και στις δομές φιλοξενίας μεταναστών. Παράλληλα, εκτίμησε ότι τα όποια μέτρα της πολιτείας, δεδομένου ότι διαφαίνεται πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του τιτάνιου αγώνα εναντίον του κορωνοϊού, θα πρέπει να έχουν οριστικό χαρακτήρα και να αποφεύγεται η λύση του αποκαλούμενου “ακορντεόν”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ