ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου: Νέος διαγωνισμός μαθηματικών ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:03:00 π.μ. |
1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου: Νέος διαγωνισμός μαθηματικών ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) αποφάσισε, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, τη δημιουργία ενός νέου διαγωνισμού με το όνομα ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.


Οι στόχοι του νέου διαγωνισμού είναι:
• Να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη.
• Να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή
πραγματικότητα.

Ο διαγωνισμός αυτός κατά κύριο λόγο δεν θα ελέγχει τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις των μαθητών αλλά, την ικανότητα να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική γνώση. Από την ανάλυση των απαντήσεων και τις επεξηγήσεις που θα δοθούν, ο μαθητής, θα αντιληφθεί όχι τόσο τι λάθος έκανε αλλά, γιατί το έκανε και πώς μπορεί να αναπτύξει τις μαθηματικές ικανότητές του στο μέλλον.

Τα θέματα είναι επικεντρωμένα στην Ελληνική Εκπαιδευτική πραγματικότητα και συνδέονται άμεσα με τα αναλυτικά προγράμματα, καθώς και τα βιβλία των μαθηματικών.
Έχουν μία κλιμάκωση και απαιτούν κυρίως Μαθηματικό συλλογισμό και όχι μόνο πράξεις ή απλή εφαρμογή τύπων. Είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας με στόχο τη μη απογοήτευση των μαθητών που θεωρούν ότι υστερούν σε επίδοση στα Μαθηματικά, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει και η πρόκληση για μαθητές με υψηλούς στόχους στα Μαθηματικά. Κάθε ερώτηση έχει 5 απαντήσεις εκ των οποίων μόνο η μία είναι η σωστή. Κάθε σωστή απάντηση βαθμολογείται με 4 μονάδες (άριστα είναι
το 4 . 25 = 100). Δεν υπάρχει αρνητική βαθμολόγηση για τις λάθος απαντήσεις ή για
τη μη απάντηση.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές που είναι συνδρομητές στη νέα ειδική έκδοση της ΕΜΕ με τίτλο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ και αποτελεί μία επιπλέον προσφορά της ΕΜΕ στην Ελληνική μαθηματική εκπαιδευτική κοινότητα.

Εγγραφές γίνονται στο παράρτημα Ναυπλίου της ΕΜΕ και στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό Ε. Σιέρρο (6972899898).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της ΕΜΕ για τον ΠΥΘΑΓΟΡΑ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ