ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Μια "Αμαλία" από την Καρυά Αργολίδας στην επετειακή παρέλαση για τα 200 χρόνια ελευθερίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:57:00 π.μ. | | |
Μια "Αμαλία" από την Καρυά Αργολίδας στην επετειακή παρέλαση για τα 200 χρόνια ελευθερίας
Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυάς «Το Αρτεμίσιο» συγχαίρει από καρδιάς τη συντοπίτισσα και μέλος του συλλόγου Δαμάλα Πετρούλα του Παναγιώτη και της Μαρίας για την τιμητική της συμμετοχή στην επετειακή παρέλαση για τα 200 χρόνια ελευθερίας. 

Η κ. Δαμάλα παρήλασε με την ιδιότητα του τμηματάρχη 1ου τμήματος της ΣΥ Πελοποννήσου, καθώς από το 2003 υπηρετεί στον Ε.Σ ως ΕΠΟΠ Επχιας (ΝΟΜ).
Η Πετρούλα τίμησε την επέτειο φορώντας αντίγραφο φορεσιάς της Βασίλισσας Αμαλίας, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από την κ. Σωτηρία Σταθόγιαννη από το Άργος. Η εξαιρετική ποιότητα της φορεσιάς παραπέμπει ευθέως στην επιχρωματισμένη λιθογραφία του Franz Seraph Hanfstaengl, βασισμένη σε έργο του Ernst Wilhelm Rietschel (1854. Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Συλλογή Χαρακτικών). 

Η λιθογραφία βρίσκεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο απεικονίζει τη βασίλισσα Αμαλία με την παραδοσιακή ενδυμασία που αποτέλεσε επίσημο ένδυμα της Αυλής και η οποία αργότερα καθιερώθηκε ως εθνικό γυναικείο ένδυμα.
 
Συγχαίρουμε επίσης θερμά την κ. Σταθόγιαννη για την υψηλής τέχνης και αισθητικής επαγγελματική της δουλειά!

Στην ανάρτηση αυτή δημοσιεύουμε στιγμιότυπα από την παρουσία της κ. Δαμάλα στην επετειακή παρέλαση. 

Η αναδημοσιευόμενη από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ λιθογραφία της βασίλισσας Αμαλίας (https://www.kathimerini.gr/.../to-iatriko-mystiko-tis...) καταδεικνύει την εκπληκτική πιστότητα του αντιγράφου της στολής. Συγχαρητήρια στους συντελεστές!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ