ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Το Ναύπλιο στο πρόγραμμα “Μοριάς ’21”: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον τόπο που άναψε η φλόγα της Ελληνικής Επανάστασης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:49:00 μ.μ. | |
Το Ναύπλιο στο πρόγραμμα “Μοριάς ’21”: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον τόπο που άναψε η φλόγα της Ελληνικής Επανάστασης
Τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. -με στρατηγικούς εταίρους την Περιφέρεια Πελοποννήσου και 8 δήμους της- ανέπτυξαν το πρόγραμμα “Μοριάς ’21”.


Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ειδικότερα ότι “πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προσκαλεί τους απανταχού Ελληνες ν’ ανταμώσουν φέτος στην Πελοπόννησο, για να ζήσουν -μέσα από θεματικές διαδρομές και βιωματικές και εικονικές δράσεις- την ιστορία του τόπου όπου εδραιώθηκε ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία.

Την επιστημονική τεκμηρίωση του προγράμματος έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, υπό την εποπτεία του ομότιμου καθηγητή Θάνου Βερέμη και του καθηγητή Νικόλαου Ζαχαριά.

Με κεντρικό μήνυμα “Κι εγώ στον Μοριά”, το πρόγραμμα αποκαλύπτει στον επισκέπτη της Πελοποννήσου την οργανική σχέση του τόπου με την Επανάσταση του 1821, μέσα από θεματικές διαδρομές σε εμβληματικές πόλεις, χωριά και καστροπολιτείες, πυργόσπιτα και ταμπούρια, ιστορικές μονές και λημέρια αγωνιστών, πεδία κρίσιμων μαχών και πολιτικών αποφάσεων στην Ανατολική και Δυτική Μάνη, στην Καλαμάτα, στην Κόρινθο, στη Μονεμβασιά, στο Ναύπλιο, στην Πύλο και στην Τρίπολη, περιοχές που επελέγησαν βάσει της μελέτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Παράλληλες δράσεις θα υλοποιούνται επίσης, στους Δήμους Μεσσήνης, Οιχαλίας και Τριφυλίας.

Τα Απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη πλαισιώνουν ιστορικά αυτές τις διαδρομές, που θα έχουν διάρκεια τριών, πέντε ή επτά ημερών.

Το εν λόγω πρόγραμμα συμπληρώνουν μια σειρά δράσεις με επίκεντρο την Ιστορία, την Τέχνη, τη Φύση και τη Γαστρονομία”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ