ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Πρόταση Ανδριανού σε Κωστούρο για την ονοματοθεσία οδού ή πλατείας στο Ναύπλιο προς τιμήν του Θ. Κολοκοτρώνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:30:00 μ.μ. | | | |
Πρόταση Ανδριανού σε Κωστούρο για την ονοματοθεσία οδού ή πλατείας στο Ναύπλιο προς τιμήν του Θ. Κολοκοτρώνη
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο με την οποία, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, απευθύνει την πρόταση να επανεκκινηθούν οι διαδικασίες για την ονοματοθεσία κεντρικής οδού ή πλατείας της πρώτης πρωτεύουσας της ελεύθερης Ελλάδας προς τιμήν του αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με αφορμή τη φετινή ιστορική επέτειο και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για θέματα που αφορούν την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του Ναυπλίου, σας απευθύνω διά της παρούσης επιστολής την πρόταση να επανέλθετε με νέα διαδικασία για την ονοματοθεσία κεντρικής οδού ή πλατείας της πρώτης πρωτεύουσας της ελεύθερης Ελλάδας προς τιμήν του αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Όπως γνωρίζετε, παρά το γεγονός ότι κεντρικό πάρκο του Ναυπλίου κοσμείται από περίβλεπτο ορειχάλκινο αδριάντα του Κολοκοτρώνη φιλοτεχνημένο από τον Λάζαρο Σώχο, αυτό μόνο εθιμικά φέρει το όνομα του καθώς δεν έχει γίνει η σχετική επίσημη ονοματοθεσία αφού όπως με ενημερώσατε σχετικές ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υλοποιήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή.

Ενώπιον λοιπόν αυτού του ελάχιστου ηθικού χρέους απέναντι στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στην πόλη όπου δικάστηκε και δύο φορές άδικα φυλακίστηκε, σας απευθύνω την πρόταση με την αφορμή της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 να επανεκκινήσετε τις διαδικασίες ονοματοθεσίας της πλατείας του ανδριάντα του ή άλλης κεντρικής οδού του Ναυπλίου, και από πλευράς μου σας διαβεβαιώ ότι με κάθε προσήκοντα τρόπο θα συμβάλω στην επιτυχή κατάληξη αυτής της πρωτοβουλίας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ