ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Το Ναύπλιο επιλέγει για διακοπές ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων

Το Ναύπλιο επιλέγει για διακοπές ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) Σον Τίπτον επιβεβαίωσε την τάση. «Πολλοί Βρετανοί "κάηκαν" πέρυσι που είχαν κανονίσει διακοπές και ακυρώθηκαν», τόνισε.


Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Οι Βρετανοί που σχεδιάζουν διακοπές στην Ελλάδα και γενικότερα στο εξωτερικό φέτος επιλέγουν να κλείσουν ταξίδια κυρίως από τον Ιούλιο και μετά, με την τάση αυτή να αποδίδεται στις ανησυχίες για τη σχετικά αργή πρόοδο των εμβολιασμών στην Ευρώπη και τα αυξημένα κρούσματα του τελευταίου διαστήματος.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τις προσφορές εταιρειών, όπως η Tui, προς πελάτες τους να μεταφέρουν χωρίς χρέωση για αργότερα το καλοκαίρι τις κρατήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου που είχαν γίνει πέρυσι.

Η Tui, που είναι ο μεγαλύτερος tour operator της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι οι περισσότερες νέες κρατήσεις αφορούν διαστήματα από τον Ιούλιο και μετά.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) Σον Τίπτον επιβεβαίωσε την τάση.

«Πολλοί Βρετανοί "κάηκαν" πέρυσι που είχαν κανονίσει διακοπές και ακυρώθηκαν επειδή οι κυβερνητικές συστάσεις όλο άλλαζαν. Επομένως θέλουν να διασφαλίσουν ότι σίγουρα θα πάνε πριν κάνουν την κράτηση. Τα ταξίδια από το Μάιο και μετά είναι πιθανά, αλλά δε νομίζω ότι πολλοί θα κοιτάξουν εκείνον το μήνα.

»Για την ακρίβεια πολύ δημοφιλή είναι τα πακέτα για αργότερα μέσα στο χρόνο, δηλαδή βλέπουμε για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο περισσότερο από το συνηθισμένο και ιδίως από άτομα άνω των 50 ετών, διότι είναι προφανές ότι θα έχουν εμβολιαστεί με διπλή δόση έως τότε και σχεδόν σίγουρα θα μπορέσουν να πάνε. Υπάρχουν ωστόσο κρατήσεις επίσης για Ιούνιο και Ιούλιο, όχι όμως όσες θα περίμενε κανείς να δει».

Η νωρίτερα πιθανή ημερομηνία για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών αναψυχής που έχει ορίσει η βρετανική κυβέρνηση είναι η 17η Μαΐου, με τις οριστικές αποφάσεις να ανακοινώνονται στις 12 Απριλίου.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η Jet2 και η WizzAir δήλωσαν ότι δεν έχουν παρατηρήσει μείωση του ρυθμού αύξησης των κρατήσεων τις προηγούμενες ημέρες που ενδεχομένως να συνδεόταν με την αναστολή χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Μιλώντας πάντως στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Tour Operator Ην. Βασιλείου και διευθυντής του τουριστικού γραφείου Sunvil Holidays Νόελ Ιωσηφίδης εκτίμησε ότι μετά από την εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων των τελευταίων εβδομάδων, ίσως υπάρξει μία μικρή κάμψη μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τα διεθνή ταξίδια από το Ην. Βασίλειο.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πολύ μπροστά ως προς τις κρατήσεις από άλλες χώρες και ότι σε αυτό συνέβαλαν οι εμφανίσεις του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σε βρετανικά ΜΜΕ όπου ανακοίνωσε πως η χώρα θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο από τα μέσα Μαΐου, αν όχι νωρίτερα.

«Η Ελλάδα θα έχει μία παρά πολύ καλή χρονιά, μιλώντας σε σχέση με άλλες χώρες», συμφώνησε ο κ. Τίπτον. «Αυτό επειδή η ελληνική κυβέρνηση έχει δράσει πολύ γρήγορα βγαίνοντας να πει ότι θα καλωσορίζει ξένους τουρίστες εφόσον μπορούν να δείξουν είτε ότι έχουν εμβολιαστεί είτε ότι έχουν αρνητικό τεστ. Η Ιταλία έχει λίγο περισσότερους Βρετανούς τουρίστες κάθε χρόνο, αν και συνήθως πηγαίνουν εκεί για 2-3 μέρες, ενώ στην Ελλάδα πηγαίνεις για μία εβδομάδα ή περισσότερο, αλλά νομίζω ότι πιθανώς η Ελλάδα θα προσπεράσει την Ιταλία φέτος», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της ABTA.

Τη «δυνατή ζήτηση» για την Ελλάδα επιβεβαίωσε και η Jet2, με εκπρόσωπο της εταιρείας να δηλώνει στο ΣΚΑΙ ότι «μετά από τις ανακοινώσεις από την Αθήνα υπήρξε τεράστια αύξηση στις κρατήσεις και έχει γίνει σαφές πως οι Βρετανοί τουρίστες ανυπομονούν να απολαύσουν τις διακοπές που αξίζουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ως αποτέλεμα της αυξημένης ζήτησης η Jet2 έχει αυξήσει τη χωρητικότητα πτήσεων προς Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Σκιάθο, Κω, Ρόδο και Χαλκιδική αυτό το καλοκαίρι. «Συνολικά έχουμε προσθέσει πάνω από 60 πτήσεις για Ελλάδα, με έμφαση από τα τέλη Ιουλίου έως το τέλος Οκτωβρίου», σημείωσε.

Σημαντικά αυξημένες είναι επίσης οι κρατήσεις προς Ελλάδα μέσω Jet2holidays τόσο για το καλοκαίρι του 2022 αλλά και για το χειμώνα 2021-2022. Δημοφιλέστεροι προορισμοί για την ώρα αναδεικνύονται η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κεφαλονιά, η Ρόδος και η Ζάκυνθος.

Ο κ. Τίπτον σχολίασε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια οι Βρετανοί έχουν γίνει πιο «περιπετειώδεις» και ανακαλύπτουν λιγότερο γνωστά σε αυτούς ελληνικά νησιά. «Νομίζω επίσης ότι η ηπειρωτική Ελλάδα ενισχύεται σε δημοφιλία. Αλλά οι μεγάλοι αριθμοί θα είναι στα συνηθισμένα ελληνικά νησιά για τους Βρετανούς τουρίστες, όπως Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα», κατέληξε αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος θα περάσει τις φετινές διακοπές του στο Ναύπλιο.

Πηγή: https://www.skai.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ