ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Για πρώτη φορά εντοπίσθηκε διαστημικός τυφώνας πάνω από τον Βόρειο Πόλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:52:00 μ.μ. | |
Για πρώτη φορά εντοπίσθηκε διαστημικός τυφώνας πάνω από τον Βόρειο Πόλο
Για πρώτη φορά εντοπίστηκε ένα τυφώνας στα ανώτερα επίπεδα της ατμόσφαιρας της Γης, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη των διαστημικών τυφώνων και ρίχνοντας φως στη σχέση μεταξύ πλανητών και διαστήματος.
Οι χωρίς προηγούμενο παρατηρήσεις δορυφόρων τον Αύγουστο του 2014, αναλύθηκαν μόλις πρόσφατα από επιστήμονες του University of Reading ως μέρος της ομάδας του Shandong University της Κίνας, οι οποίο έκπληκτοι είδαν τα αποτελέσματα. Οι δορυφόροι εντόπισαν μία τεράστια σπειροειδή ροή πλάσματος η οποία έφτανε μέχρι και τη μαγνητόσφαιρα και διήρκησε για ώρες πριν να διαλυθεί.

Έως τώρα, ήταν αβέβαιο αν οι διαστημικοί τυφώνες υπάρχουν καν, οπότε το να το αποδεικνύεις με μία τόσο εντυπωσιακή παρατήρηση, είναι εκπληκτικό.

Ο διαστημικός τυφώνας εμφανίστηκε πάνω από το Βόρειο Πόλο και είχε διάμετρο 1.000 χιλιομέτρων. Ξεκινούσε από τα 110 χιλιόμετρα υψόμετρο και έφτανε τα 860 χιλιόμετρα, αποτελούταν από πλάσμα με πολλαπλά σπειροειδή άκρα και κινούταν με περιστροφή αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού, με ταχύτητες που έφταναν τα 2.100 μέτρα το δευτερόλεπτο. Όπως όμως και οι γήινοι τυφώνες, το κέντρο του ήταν ήρεμο, χωρίς δραστηριότητα.

Η παροχή ηλεκτρονίων στην ιονόσφαιρα ήταν τόσο μεγάλη που ένα τεράστιο σέλας δημιουργήθηκε κάτω από τον τυφώνα. Το φαινόμενο διήρκησε περίπου οχτώ ώρες.

Οι τροπικές καταιγίδες σχετίζονται με τεράστια ποσά ενέργειας και αυτοί οι διαστημικοί τυφώνες πρέπει να δημιουργούνται από ασυνήθιστα μεγάλη και γρήγορη μεταφορά ενέργειας από ηλιακούς ανέμους και φορτισμένα σωματίδια στα πάνω στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης. Πλάσμα και μαγνητικά πεδία στην ατμόσφαιρα πλανητών υπάρχουν σε όλο το σύμπαν, οπότε τα ευρήματα ίσως να σημαίνουν πως οι διαστημικοί τυφώνες είναι ένα κοινό φαινόμενο.

Τυφώνες έχουν παρατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα της ατμόσφαιρας σε Άρη, Δία και Κρόνο, ενώ έχουμε παρατηρήσει και τεράστιους σίφωνες στην ατμόσφαιρα του Ήλιου. Ωστόσο η ύπαρξη διαστημικών τυφώνων στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας δεν είχε ανιχνευτεί έως τώρα.

Πηγή: unboxholics.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ