ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Ένα εκπληκτικό βάραθρο με πλούσιο διάκοσμο στην Αργολίδα εξερεύνησε ο Σύλλογος "ΘΗΣΕΑΣ"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 μ.μ. | | |
Ένα εκπληκτικό βάραθρο με πλούσιο διάκοσμο στην Αργολίδα εξερεύνησε ο Σύλλογος "ΘΗΣΕΑΣ"
Ο Εξερευνητικός Σύλλογος Σπηλαίων και Φαραγγιών ΘΗΣΕΑΣ έχει ανακαλύψει και εξερευνήσει ένα πολύ όμορφο βάραθρο στην περιοχή του Αρτεμισίου στην Αργολίδα.
Στην αρχή η ομάδα πήγε σε μια μικρή τρύπα στο χώμα σε μια πλαγιά, που κανείς δεν υποψιαζόταν τι θα μπορούσε να κρύβει. 
Χρησιμοποιώντας φυσικές δεσιές κατέβηκαν 10-12 μέτρα και αντίκρισαν διάκοσμο πλούσιο και ποικίλο, πράγμα που σπάνια συναντά κανείς σε τόση πυκνότητα. 
"Βγάλαμε τις ζώνες με τα υλικά μας και κινηθήκαμε με πολλή προσοχή, πρώτα στην αίθουσα που κατεβήκαμε και ύστερα, μέσα από ένα στενό πέρασμα σε μία ακόμη κι αυτή καταστόλιστη" περιγράφουν με δέος ο Παναγιώτης Καπλαντζής με καταγωγή από το Άργος και ο Άγγελος Βλαχόπουλος μέλη της ομάδας ΘΗΣΕΑΣ.
"Μια τρίτη, ακόμη μικρότερη, δεν την επισκεφθήκαμε παρά μόνο την επιθεωρήσαμε από ένα μικρό άνοιγμα. Δεν συνέχιζε, γιατί διαπιστώσαμε με τη βοήθεια του φακού, ότι έκανε μια στροφή όλο δεξιά και κατέληγε στην πρώτη αίθουσα. Έτσι την αφήσαμε στην αιώνια αταραξία της, γιατί κάθε απόπειρα να μπούμε θα είχε πολύ άσχημες επιπτώσεις στον διάκοσμό της.
Αποχωρήσαμε γεμάτοι από τις εικόνες που αποτυπώσαμε όσο καλύτερα μπορέσαμε με την φωτογραφική μηχανή, για να εντοπίσουμε άλλα δύο σπήλαια που είχαμε στόχο. Προχωρούσαμε είτε με το αυτοκίνητο, είτε με τα πόδια. Τα εντοπίσαμε και τα δύο, πήραμε τα στίγματά τους και τώρα θα πρέπει να ξαναπάμε για να τα κατέβουμε και να τα χαρτογραφήσουμε με την υπόλοιπη ομάδα." αναφέρει ο Συλλογος Σπηλαίων και Φαραγγιών ΘΗΣΕΑΣ

Υποσημείωση: Το βάραθρο δεν είναι επισκέψιμο γιατί θέλει τεχνικές σχοινιών για να κατέβει κάποιος. O λόγος που δεν αναφέρεται η ακριβής τοποθεσία είναι για να μην μπει κάποιος και καταστρέψει τον διάκοσμο του.

Πηγή: thiseas.org
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ