ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Κρατούμενος διηύθυνε συμμορία με εξαπατήσεις ηλικιωμένων - Εμπλέκεται σε υπόθεση ληστείας με αρπαγή στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 π.μ. | | | |
Κρατούμενος διηύθυνε συμμορία που λήστευε ηλικιωμένους - Εμπλέκεται σε υπόθεση ληστείας με αρπαγή στην Αργολίδα
Μια περίεργη υπόθεση, εξαπάτησης ηλικιωμένων ήρθε στο φως. Η σπείρα είχε ακτίνα δράσης από την Αττική μέχρι την Πιερία, ενώ εγκέφαλος όλο αυτού, φέρεται να είναι 26χρονος κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνας.

Τα μέλη της σπείρας, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, τον προηγούμενο χρόνο διέπραξαν επτά κλοπές στην Αττική και μία ληστεία στην Πιερία, με θύματα ηλικιωμένους. Από αυτούς απέσπασαν χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας 47.000 ευρώ. Εκτός από τον 26χρονο κρατούμενο, η Αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία ακόμα 12 υπόπτων, στην πλειοψηφία τους Έλληνες.

Η δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης. Ανάμεσα στις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν είναι ληστεία που διαπράχθηκε πέρυσι τον Ιούλιο σε χωριό της Πιερίας. Εκεί τρία μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού 83χρονο μέσα στο σπίτι του και αφαίρεσαν 1.200 ευρώ. Με διαφορετικές συνθέσεις, ακολούθησαν τους επόμενους τρεις μήνες επτά διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια στην Αττική (επιπλέον τρεις περιπτώσεις σε απόπειρα, δύο στην Αττική και μία στη Βοιωτία).

Κατά την ίδια αστυνομική έρευνα προέκυψε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, υπάρχει και η εμπλοκή του 26χρονου κρατούμενου σε υπόθεση ληστείας με αρπαγή, τον Αύγουστο του 2015 σε περιοχή της Αργολίδας. Σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί στο κελί του κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα\

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ