ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου: Είναι επιτακτική ανάγκη η ρύπανση του Αργολικού κόλπου να σταματήσει

Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου: Είναι επιτακτική ανάγκη η ρύπανση του Αργολικού κόλπου να σταματήσει
Τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου συμμετείχαν στην διαμαρτυρία ενάντια στη ρύπανση του Αργολικού κόλπου την οποία στήριξε πλήθος κόσμου και συλλογικότητες της Αργολίδας. 

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που δεν μπορεί να μας αφήσει αμέτοχους. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι διαχρονικό καθώς η ρύπανση του Αργολικού κόλπου και η μόλυνση του περιβάλλοντος συντελείται χρόνια τώρα από την προβληματική λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Άργους – Ναυπλίου. 

Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη αυτή η κατάσταση να ανατραπεί. Να προχωρήσουν άμεσα όλα τα απαιτούμενα έργα αναβάθμισης της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και των αντίστοιχων δικτύων, μέσα από ολοκληρωμένη επιστημονική μελέτη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών.

Επιπλέον, αναδεικνύεται η ικανοποίηση του αιτήματος των τοπικών φορέων για άμεσες προσλήψεις μόνιμου απαραίτητου προσωπικού στις ΔΕΥΑ και το βιολογικό καθαρισμό, με εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Τα μέλη και οι φίλοι του Μορφωτικού Συλλόγου ενώνουν τη φωνή τους με όλους όσοι προτάσσουν τις ανθρώπινες ανάγκες και την υγεία του λαού έναντι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των βιομηχάνων. 

Έξαλλου, είναι η κερδοφορία που συρρικνώνει μισθούς, παραβλέπει τις ουσιαστικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, υφαρπάζει το πενιχρό εισόδημα των αγροτών και επαγγελματιών και μολύνει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ