ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση της Τ.Ο. Αργολίδας της ΚΝΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:46:00 π.μ. | | |
Ανακοίνωση της Τ.Ο. Αργολίδας της ΚΝΕ
Οι εικόνες επέμβασης και καταστολής της Αστυνομίας στο ΑΠΘ είναι αποκαλυπτικές και δημιουργούν συναισθήματα αποτροπιασμού: Κουκουλοφόροι αστυνομικοί να συλλαμβάνουν φοιτητές και να τους συμπεριφέρονται σαν να είναι εγκληματίες. Φοιτητές, εκλεγμένοι Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ, που βρέθηκαν στον χώρο του Πανεπιστημίου, να απωθούνται βίαια έξω από το Πανεπιστήμιο.

Αποδεικνύεται ότι το μόνο ξένο σώμα στο ΑΠΘ ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις και όχι οι φοιτητές που με καθαρό πρόσωπο διεκδικούν να ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση με αυτές της τις πράξεις δείχνει την ανησυχία που της έχουν προκαλέσει οι αντιδράσεις μεγάλου μέρους της κοινωνίας οι οποίοι είναι αποφασιμένοι να μην ξεπουλήσουν τα όνειρα, τις σπουδές, τα δικαιώματα και το μέλλον τους στις επιχειρήσεις και στις επιδιώξεις τους. Είναι αποφασιμσένοι να μην μείνουν άπραγοι στο τοπίο που διαμορφώνει ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση με τα απανωτά lockdown που πρώτον δεν τα συνδυάζουν με προετοιμασία και εφαρμογή μέτρων προστασίας των πολιτών στους χώρους δουλειά, στα σχολεία και πανεπιστήμια και με την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό και με κλίνες ΜΕΘ και δεύτερον διαλύουν την ψυχολογία μαθητών και φοιτητών μην βλέποντας τους συμφοιτητές και συμμαθητές τους αντίστοιχα παρα μόνο μέσα από μια κάμερα. Ένα τοπίο που τα λεφτόδεντρα της κυβέρνησης ευδοκιμούν από τη μία για τις μεγάλες επιχειρήσεις με μπόλικο χρήμα για το κέρδος που χάσανε αλλά από την άλλη για τις σχολές και τα σχολεία δεν έπεσε ούτε ‘’σπόρος’’ για να ανοίξουν με μέτρα προστασίας και να γίνει πιο υγιής η εκμάθηση με δια ζώσης διδασκαλία. Δείχνει απρόκλητα και με περισσή βία η κυβέρνηση όπως μας μαρτυρούν και τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη ότι θα προστατέψει τις επιλογές της με κάθε μέσο όπως νομοσχέδια κατά των διαδηλώσεων και κατ’ επέκταση με γκλοπ και θα προσπαθήσει να ρίξει το διεκδικητικό και αγωνιστικό ηθικό των όσων παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο σε όποια αντίρρηση και διαφωνία έχουν για την ζωή που πάει να τους επιβάλλει που θα περιέχει μπόλικο ‘’νόμο και τάξη’’ και σιωπή.

Πλανάται η κυβέρνηση αν νομίζει πως θα φιμώσει φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενους οι οποίοι ακύρωσαν και καταδίκασαν στην πράξη με κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα τα νομοσχέδια, τα μέτρα που εφευρίσκει αλλά και την τρομοκρατία-καταστολή τις προηγούμενες ημέρες.

Όσο λοιπόν η κυβέρνηση προσπαθεί με καταστολή και τρομοκρατία να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματα τους, τόσο θα δυναμώνει και η αγανάκτησή τους. Γιατί οι ζωές και τα όνειρά μας βρίσκονται σε lockdown μόνιμα σε αυτό το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Τώρα, όμως, πρέπει να δυναμώσουμε με πείσμα για οργάνωση του αγώνα, για την πιο μαχητική διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Για να μετατραπεί η οργή στη δική μας αντεπίθεση.


Τ.Ο. Αργολίδας της ΚΝΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ