ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Ο καιρός θα χωρίσει στα δυο την Ελλάδα - Χιόνια στα βόρεια, καλοκαίρι στα νότια (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:59:00 μ.μ. |
Ο καιρός θα χωρίσει στα δυο την Ελλάδα - Χιόνια στα βόρεια καλοκαίρι στα νότια (βίντεο)
Για αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο και τοπικά έντονες βροχές αλλά και θερμοκρασιακό χωρισμό της χώρας στα δύο, κάνει λόγο οι Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ θα έχει ψύχρα έως και κρύο από την κεντρική Ελλάδα και πάνω, αλλά και μαλακό καιρό, σχετική ζέστη και μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη νότια χώρα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι η Ελλάδα θα χωριστεί στα δύο. Θα φυσάει βοριάς στη βόρεια Ελλάδα και νοτιάς στη νότια Ελλάδα. Οι αξιόλογες βροχές θα αφορούν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Οι χιονοπτώσεις έως και την Κυριακή δεν αποκλείεται τοπικά να είναι πυκνές, στα ορεινά της βόρειας χώρας, ενώ το Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν περιοχές της χώρας που θα δεχτούν αρκετά έντονες βροχοπτώσεις.

Στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε: «Ιδιαίτερα βροχερή η ρότα του καιρού το ερχόμενο Σαβ/κο στα δυτικά, κεντρικα και βόρεια με σχετικό κρύο στα βόρεια ενώ αντίθετα για τα νοτια αναδιπλώνεται η Σαχάρα και ξεθαρρεύει αρκετά ζέστη και σκονη (χάρτες μεταφοράς σκόνης στο δελτίο καιρού)».

Ο καιρός την Παρασκευή 19/3

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά μέχρι τις απογευματινές ώρες, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στα βορειοανατολικά από
ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Το απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικού 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 20/3, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου πιθανώς να είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Βαθμιαία οι βροχές στην νότια νησιωτική χώρα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 5 με 6 στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 21/3, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα βαθμιαία στα δυτικά σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Δευτέρα 22-03-2021 και Τρίτη 23-03-2021
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Την Τρίτη τα φαινόμενα στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια και από την Τρίτη και στα κεντρικά, από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι την Τρίτη στα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ