ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Γ.Γκιόλας: Όχι στον εμπαιγμό των αγροτών της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 π.μ. | | |
Γ.Γκιόλας: Όχι στον εμπαιγμό των αγροτών της Αργολίδας
Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ’21 μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΑΣΑ έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας στο Ναύπλιο σύσκεψη του συνόλου σχεδόν των Συνεταιρισμών της Αργοναυπλίας, όπου προσκλήθηκαν και παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μαλτέζος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ. Γιάννης Μαντζούνης και Δημήτρης Σχοινοχωρίτης καθώς και οι τρεις βουλευτές του νομού.

Το μοναδικό θέμα που τέθηκε ήταν η εξεύρεση τρόπου αποζημίωσης των παραγωγών εσπεριδοειδών (κυρίως πορτοκαλιών μέρλιν και ναβαλίνας) που επλήγησαν κυρίως εξ αιτίας της πανδημίας και της αδυναμίας διάθεσης και πώλησης των προϊόντων.

Ωστόσο την επόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη16/2 ισχυρός παγετός έπληξε σε μεγάλη κλίμακα τους καρπούς που ήσαν στα δέντρα, γεγονός που οδήγησε σχεδόν σε ολική καταστροφή των πορτοκαλιών.

Στη σύσκεψη αυτή ομόθυμη ήταν η απόφαση να ζητηθεί από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εξευρεθεί ο τρόπος αποζημίωσης των παραγωγών ως πληγέντες συνεπεία της πανδημίας λόγω του SARS – Cov-2.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ε. Αργολίδας και ο κυβερνητικός βουλευτής υπεσχέθησαν να κλείσουν σύντομα ραντεβού με τον Υπουργό κ. Λιβανό, όπου δηλώθηκε ότι θα παραβρεθούμε όλοι οι συμμετέχοντες, οι δε Συνεταιριστές με τη συνδρομή και της Δ.Α.Ο.Κ. θα προσκόμιζαν και συγκριτικά δεδομένα και στοιχεία που θα καταδείκνυαν την καθίζηση της εμπορίας και της διάθεσης των πορτοκαλιών σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και συνακόλουθα των μεγάλων ζημιών που έπληξαν την παραγωγή.

Έκτοτε και παρότι πέρασαν ήδη 25 ολόκληρες μέρες, οι πόρτες του Υπουργείου είναι κλειστές για τους αγρότες που βλέπουν την παραγωγή τους να έχει οριστικά χαθεί.

Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι οι αγρότες μας έπρεπε να κρατούν «μικρά καλάθια».

Η αδιαφορία και η άρνηση του Υπουργού κ. Λιβανού να δεχθεί τους εκπροσώπους των παραγωγών του προϊόντος που αποτελεί την κύρια πρωτογενή παραγωγή του Νομού, σχολιάστηκε με πικρία και αγανάκτηση.

Τούτο δε διότι όχι μόνο απαξίωσε να δεχθεί και ακούσει τους εκπροσώπους των, αλλά και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι η απάντηση που έδωσε σε σχετική Κοινοβουλευτική ερώτηση του κ. Ανδριανού με θέμα την ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών εσπεριδοειδών εξ αιτίας του κορωνοϊού, ήταν: Πολλά αλλά κούφια λόγια.

Μακροσκελής, δεκασέλιδη απάντηση χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση, απλή αντιγραφή των σχοινοτενών απαντήσεων του προηγούμενου Υπουργού Βορίδη, που επιβεβαιώνει την γνωστή τακτική της Κυβέρνησης και σε άλλους τομείς (Υγεία, Παιδεία, Οικονομικές ενισχύσεις) του «βλέποντας και κάνοντας».

Θα παραθέσω μόνο την τελευταία παράγραφο της φλύαρης και ανούσιας απάντησης που υπογράφει ο υπουργός κ. Λιβανός.

«Εκ των ανωτέρω γίνεται εμφανές ότι το Υπ.Α.Α.Τ. εξετάζει ενδελεχώς τις επιπτώσεις και τις ασυμμετρίες που προκαλεί η υγειονομική κρίση στον πρωτογενή τομέα και στηρίζει εμπράκτως όλους όσοι έχουν υποστεί ζημία από τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας παρεμβαίνοντας αποφασιστικά και ουσιαστικά με στοχευμένη λήψη μέτρων σε κάθε ζήτημα που τυχόν προκύπτει και διασφαλίζοντας ότι όλοι οι πληγέντες Έλληνες παραγωγοί θα τύχουν της πολύτιμης συνδρομής της Κυβέρνησης, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παραγωγική τους διαδικασία»

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ