ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Να καλύψει η Περιφέρεια τα σχολικά γεύματα ζητούν Πετράκος και Δρούγκας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:22:00 μ.μ. | | |
Να καλύψει η Περιφέρεια τα σχολικά γεύματα ζητούν Πετράκος και Δρούγκας
Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Επειδή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από μία κυβέρνηση επιβολής ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αποδεικνύεται καθημερινά, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ότι δεν είναι κυβέρνηση των «αρίστων», που αυτοδιαφημιζόταν, αλλά μια κυβέρνηση αχρήστων και ανικάνων.

Τελευταίο «κατόρθωμα» της κυβέρνησης και ιδιαίτερα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι εν μέσω πανδημίας και μεγάλων οικονομικών προβλημάτων για την πλειοψηφία των εργαζομένων, όλα τα σχολεία της χώρας μένουν χωρίς σχολικά γεύματα, γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, με αποτέλεσμα η νέα σύμβαση να μην εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επειδή επίσης εδώ και ενάμιση χρόνο οκτώ σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαμάτας δεν παίρνουν σχολικά γεύματα λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί.

Τέλος, επειδή στην προηγούμενη επερώτησή μας, κύριε Περιφερειάρχη, για το θέμα αυτό πριν από 13 μήνες, είχατε δηλώσει ότι θα προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να καλύψει οικονομικά η Περιφέρεια την παροχή των σχολικών γευμάτων στις συγκεκριμένες 8 σχολικές μονάδες σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και δεν πράξατε τίποτα.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε όπως σας ζητάει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας να προβείτε με έξοδα της Περιφέρειας στην κάλυψη των γευμάτων των 8 αυτών Δημοτικών Σχολείων, που άδικα δεν δίνονται εδώ και ενάμιση χρόνο.

Σας ρωτάμε λοιπόν:

1) Σκοπεύετε να υλοποιήσετε τη δέσμευσή σας που έχετε δώσει εδώ και 13 μήνες όπως σας ζητούν και οι γονείς και να καλύψει η Περιφέρεια με δική της χρηματοδότηση τα γεύματα στα 8 Δημοτικά Σχολεία της Καλαμάτας, που δεν δίνονται λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους εδώ και ενάμιση χρόνο;

2) Θα προχωρήσετε σε διαμαρτυρία και πίεση προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, που από την ανικανότητά του Υπουργείου Παιδείας κόπηκαν; Επίσης θα πιέσετε ώστε να επεκταθεί στο σύνολο των μαθητών το μέτρο των σχολικών γευμάτων;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Θανάσης Πετράκος
Δημοσθένης Δρούγκας




ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ