Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι χειρότερη από την ίδια την ασθένεια (γράφει ο Κ . Καραμπής)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:47:00 π.μ. | |
Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι χειρότερη από την ίδια την ασθένεια (γράφει ο Κ . Καραμπής)
Μάθαμε, την Τρίτη 02/03/2021, ότι, στο Ανυφί, μετά την επίσκεψη του ΕΟΔΥ και την διενέργεια τεστ κορωνοϊού, βρέθηκαν 10 θετικά τεστ covid. Εκ των οποίων, τα τέσσερα αφορούσαν κοινότητες του ευρύτερου Δημου Ναυπλιέων και τα υπόλοιπα 6, προφανώς άλλες, εκτός Δήμου περιοχές. 

Δηλαδή, μια κοινότητα η οποία από όσο γνωρίζω δεν έβγαλε κάποιο κρούσμα την 02/03/2021, "έφερε" 10 κρούσματα από άλλες περιοχές και αυτό σε συνάρτηση με το μπάχαλο το οποίο ακολούθησε; προκαλεί δικαιολογημενη ίσως ανησυχία για πιθανή διασπορά της νόσου. Βλέπουμε δηλαδή, ότι μία περιοχή η οποία έχει ήδη πληγεί από τον κορωνοιο, να έχει γίνει πόλος έλξης διενέργειας τεστ και αυτό; με πρόχειρες διαδικασίες. 

Το μπάχαλο: 

α. Μεγάλη αναμονή (εγώ περίμενα τουλάχιστον 45 λεπτά τη πρώτη φορά αφού λόγω εργασίας αποχώρησα, και τουλάχιστον 30 λεπτά τη δεύτερη φορά όταν επέστρεψα, στην αναμονή), 

β. χωρίς αποστάσεις, 

γ. χωρίς τήρηση σειράς ή προτεραιότητας. Αυτό όμως που αναφέρω είναι ένα απλό παράδειγμα, παρατηρείται και αλλού το φαινόμενο-το οποίο πρέπει να σταματήσει γενικότερα, αν όχι; θα πρέπει να μπουν έστω και αργά, όροι και προϋποθέσεις. 

Τα νέα αιτήματα τα οποία θα κατατεθούν από μέρους μου στη διοίκηση ως μέλος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ είναι:
1. Επίβλεψη από τις υπηρεσίες ή η τήρηση της διαδικασίας ώστε να τηρηθούν τα απλά: 

1. Αποστάσεις, 2. Σειρά, 

3. Προτεραιότητα (προφορικά ή με τεχνικά μέσα χαρτάκι ή στάμπα εδάφους). 

2. Συμμετοχή όλων των κοινοτήτων στις διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η μη εξάπλωση της νόσου. 

Για την ιστορία, από τα 154 δείγματα, max το ⅓ των συμμετεχόντων στο τεστ να ήταν κάτοικοι Ανυφίου οι οποίοι είχαν μικρή συμμετοχή σε σχέση με τον πληθυσμό και το ιστορικό (τον αριθμό μπορεί να τον διαψεύσει ή να μας ενημερώσει σχετικά ο ΕΟΔΥ). Που σημαίνει, υπήρχε μεγάλος όγκος επισκεπτών. 

Στη αρχή της διαδικασίας πήραν μέρος και πολλά παιδιά με γονείς/συνοδούς-ευτυχώς όμως, έστω αυτοί, είχαν προτεραιότητα χωρίς αντιρρήσεις από τους κατοίκους. Μέλος ΝΠΔΔ δημου Ναυπλιέων ΔΟΚΟΙΠΑΝ-τέως πρόεδρος της Τ.Κ Ανυφίου 

Κωνσταντίνος Π Καραμπής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ