ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Ι. Μαλτέζος: Η Αργολίδα και η Πελοπόννησος στο τέλος της θητείας μας θα έχουν πραγματοποιήσει σοβαρά βήματα προς τα εμπρός (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:52:00 μ.μ. | |
Ι. Μαλτέζος: Η Αργολίδα και η Πελοπόννησος στο τέλος της θητείας μας θα έχει πραγματοποιήσει σοβαρά βήματα προς τα εμπρός (βίντεο)
Συνέντευξη παραχωρησε το Σάββατο στο κεντρικό δελτίο του SUPER ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.

Στο δελτίο φιλοξενηθηκαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες, Λακωνίας ο Θεόδωρος Βερούτης και Αρκαδίας ο Χρήστος Λαμπρόπουλος και αναφέρθηκαν στα έργα που είναι σε εξέλιξη στις αντίστοιχες περιφερειακές ενότητες:

Για την Αργολίδα ο κύριος Μαλτέζος αναφέρθηκε  καταρχήν στα έργα του Αναβάλου, όπου  βρίσκονται σε αναμονή της δημοπράτησης από το Υπουργείο τόσο της β’’ φάσης του Αργολικού πεδίου, όσο και του δικτύου προς Ερμιονίδα, το δε δίκτυο προς Επίδαυρο συνεχίζεται κανονικά.

Τόνισε την πολύ σημαντική παρέμβαση της περιφέρειας όχι μόνο στις στενά καθοριζόμενες αρμοδιότητές της αλλά και σε συνεργασία με τους Δήμους, με τον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να υπάρξει συνολική αναβάθμιση των υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας και ουσιώδης βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη. 

Τέτοιου είδους παρεμβάσεις από πλευράς Περιφέρειας είναι πολλές στην Αργολίδα:

-Προγραμματική με Δήμο Ερμιονίδας ολοκλήρωση αποχετευτικού Κρανιδίου-Πορτοχελίου, που θα γίνει εντός του τρέχοντος έτους

-Με προγραμματική με Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου η διαδικασία του ΣΔΙΤ Μαρίνας Ναυπλίου. Έχει προκύψει ανάδοχος, Ολοκληρώθηκε ήδη ο πρώτος γύρος του ανταγωνιστικού διαλόγου και προχωράμε ώστε να υπογραφεί η σύμβαση και να δούμε να εκτελείται ένα έργο που θα ανεβάσει τον Ναύπλιο και τον τουρισμό όχι ένα αλλά πολλά επίπεδα.

-Με προγραμματική με τη ΔΕΥΑΑΡΜ και ΔΕΥΑΝ χρηματοδότηση και κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης λυμάτων. 

-Προγραμματική με δήμο Επιδαύρου ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου Λυγουριού και Κέντρου Υγείας Λυγουριού.

-Σύστημα Πυρόσβεσης των Μυκηνών: Δημοπρατήθηκε το έργο, προέκυψε μειοδότης και αναμένεται η συμβασιοποίηση.

-Διοικητήριο στη ΡΕΑ: Είμαστε στη διαδικασία απόκτησης του βιομηχανικού χώρου του εργοστασίου ΡΕΑ όπου θα στεγαστεί το σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Είναι χώρος συνυφασμένος με την αγροτική και βιοτεχνική Ιστορία της Αργολίδας, με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, ένας χώρος που θα χανόταν αλλιώς. Ανάμεσα στις δύο πόλεις, που θα εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες των πολιτών.

-Συντήρηση και βελτίωση οδικού δικτύου. Είναι πολλά τα έργα συντήρησης οδικού δικτύου που είτε έχουν δημοπρατηθεί είτε είναι προς συμβασιοποίηση ή είναι ήδη προς εκτέλεση και θα αλλάξουν την εικόνα του δικτύου. Αναφέρομαι στη συντήρηση
-του δρόμου Άργους Κουτσοποδίου,
-του δρόμου αρχαιοτήτων α’ και β’ φάσης,
-της Επ.Οδού 19 : Μοναστηράκι- Χώνικα- Ανυφί- Αγία Τριάδα- Αργολικό,
-του δρόμου Κολιάκι Τραχεια, Τραχειά Επίδαυρος,
-διάνοιξη Στέρνας -Γυμνού,
-του δρόμου από κόμβο Νέας Επιδαύρου προς Κόμβο Παλαιάς.
-Παρεμβάσεις για βελτίωση ασφάλειας στον κόμβο Σκαφιδακίου, στον κόμβο Κιβερίου και στο εναπομείναν κομμάτι Άργους- Ν.Κίου.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας αναφέρθηκε στη σύνδεση στα Δερβενάκια με τον αυτοκινητόδρομο Α-7, ένα μνημειώδες έργο, ένα έργο 50 εκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Περιφερειάρχης, το δικαιούται απόλυτα η Αργολίδα καθώς είναι ο μόνος νομός χωρίς σύνδεση στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο. Παράλληλα θα δημοπρατηθεί και ο κόμβος Φίχτια - Μυκήνες, διασταύρωση που έχουν χάσει τη ζωή τους 18 άνθρωποι.

Το ιδιαίτερο στη χθεσινή συνέντευξη των τριών Αντιπεριφερειαρχών ήταν ότι εξαντλήθηκε ο χρόνος του δελτίου, καθώς είναι τέτοιο το πλήθος των έργων που τρέχουν στις περιφερειακές ενότητες που  οριακά πρόλαβαν να αναφερθούν σε αυτά. 

Ποια μεγαλύτερη απόδειξη για το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή του Παναγιώτη Νίκα έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης όλα όσα είχε υποσχεθεί και ότι στο τέλος της θητείας της η Πελοπόννησος θα έχει πραγματοποιήσει σοβαρά βήματα προς τα εμπρός.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο την τοποθέτηση του κυρίου Μαλτέζου:
 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ