Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:17:00 μ.μ. |
Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα
Οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου μπορούν να σπάσουν τα δεσμά της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας. Χτίζουμε “ασπίδα προστασίας” απέναντι στη βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών μέσα από την κοινή αγωνιστική μας δράση, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη! Για να δυναμώσουμε τη μάχη για τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζόμενων. Για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και για όλες.

Απέναντι στη βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών. Απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας που επιδεινώνει τις εργασιακές σχέσεις, με ελαστικές μορφές εργασίας, με εντατικοποίηση της δουλειάς, διάλυση του ωραρίου εργασίας και των ΣΣΕ, που έχει μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκει τις εργαζόμενες του κλάδου εκτεθειμένες στον ιό, αντιμέτωπες με την ανασφάλεια, τα αδιέξοδα που γέννησε η κατάρρευση των δημοσίων συστημάτων υγείας και η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.

Οι ελλείψεις σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας – υγιεινής και ασφάλειας στα εργοστάσια (συσκευαστήρια, ιχθυοτροφεία, ζύμες κλπ) καθώς και η απουσία των αρμόδιων φορέων για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων γυναικών και ανδρών καθώς και των οικογενειών τους.
Σήμερα, οι εργαζόμενες και οι γυναίκες της βιοπάλης βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, τους μηχανισμούς και τα επιτελεία του, που με διάφορα ιδεολογήματα και «εκσυγχρονισμένες» μεθόδους προσπαθούν να τις χειραγωγήσουν και να τις πείσουν ότι «ισοτιμία» σημαίνει:

· Τσάκισμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων, όπως η κοινωνική ασφάλιση, η προστασία της μητρότητας, η στήριξη του κοινωνικού ρόλου της γυναίκας.

· Αποδοχή πως η μητρότητα είναι εμπόδιο στην «επαγγελματική» ζωή ή και λόγος απόλυσης.

· «Συμφιλίωση» της επαγγελματικής με την προσωπική και οικογενειακή ζωή μέσω της ελαστικής και μερικής απασχόλησης.

· Να δουλεύουν νύχτα – μέρα και σε βαριές ανθυγιεινές συνθήκες.

· Να συνταξιοδοτούνται σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία.

· Να «κυνηγούν» τη γυναικεία «επιχειρηματικότητα» και την «ποσόστωση» της συμμετοχής των γυναικών σε οργανισμούς και επιτελεία που στηρίζουν και προωθούν τη σκληρή εκμετάλλευση όλων των εργαζόμενων.

· Να «προσκυνούν» τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, να εντάσσονται στα σώματα καταστολής και στους ιμπεριαλιστικούς στρατούς που μακελεύουν και ξεριζώνουν τους λαούς, που ευθύνονται για τη δυστυχία των προσφύγων και των μεταναστών, ανδρών, γυναικών και των παιδιών τους.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΜΑΣ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ.

Το Συνδικάτο μας συμμετέχει στην διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, των Ομάδων Γυναικών Ναυπλίου και Άργους, (μέλη ΟΓΕ), μαζί με άλλα σωματεία του νομού, ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 7μμ μέσω της πλατφόρμας zoom στο παρακάτω λινκ:https://zoom.us/j/92600686650#success

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ