ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Δράση ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών της Αργολίδας σε θέματα διαχείρισης της ενδοσχολικής βίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:32:00 μ.μ. | |
H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Μάρα Ελένης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής», διά της επιστημονικά Υπεύθυνης του Κέντρου Πρόληψης κ. Μπαβέλλα Αγγελικής, υλοποίησε την Τρίτη, 9 Μαρτίου διαδικτυακή ενημερωτική και επιμορφωτική δράση με θέμα: « Ενδυνάμωση εκπαιδευτικών σε θέματα διαχείρισης της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού».


Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας, 6ης Μαρτίου, κατά της Βίας στο σχολείο Βασικοί θεματικοί άξονες συζήτησης:

● Η εννοιολογική αποσαφήνιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

● Οι μορφές της ενδοσχολικής βίας

● Τα χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων πλευρών

● Μέθοδοι διαχείρισης των ζητημάτων της ενδοσχολικής βίας πρόληψη, καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, συνεργασία σχολείου- οικογένειας, κλίμα σχολικής μονάδας, όρια, θέσπιση ασφαλούς πλαισίου λειτουργίας της σχολικής μονάδας με κανόνες και όρια


Στη δράση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Ναυπλιέων, Άργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας.

Η ενεργός συμμετοχή των εκπαιδευτικών, οι καίριες ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους, σε συνδυασμό με την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και καθοδήγηση από την ψυχολόγο κ. Μπαβέλλα, συνέβαλαν στην ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα διαχείρισης της ενδοσχολικής βίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνδιοργανωτές από το Κέντρο Στήριξης «Ελπίδα Ζωής» και τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Αργολίδας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στην κ. Αφροδίτη Παπαγιαννοπούλου και στον κ. Βαρελογιάννη Κωνσταντίνο, εργαζόμενους στη ΔΠΕ Αργολίδας για την τεχνική υποστήριξη της δράσης.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

Αικατερίνη Δουράνου

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΠΕ Αργολίδας

Ελένη Μάρα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ