Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021

Ανδριανός: Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών της Αργολίδας από τον χθεσινό παγετό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:05:00 μ.μ. | | | |
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό με θέμα την ανάγκη άμεσης έναρξης από τον ΕΛΓΑ της διαδικασίας αποζημίωσης και στήριξης των πληγέντων παραγωγών πυρηνόκαρπων (βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια) και αχλαδιών της Αργολίδας από τον παγετό της 25ης Μαρτίου.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από παραγωγούς, ο χθεσινός παγετός στην Αργολίδα με θερμοκρασίες που έφτασαν ακόμη και μέχρι τους -5 βαθμούς προκάλεσε εκτεταμένη – και σε πολλές περιπτώσεις καθολική ζημιά – στους παραγωγούς πυρηνόκαρπων (βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια) καθώς και αχλαδιών.

Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η χωρίς καθυστέρηση ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας καταγραφής των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί που ούτως ή άλλως δίνουν μάχη επιβίωσης στην τρέχουσα συγκυρία.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα διασφαλιστεί από τον ΕΛΓΑ η χωρίς καθυστερήσεις έναρξη της διαδικασίας αποζημίωσης και στήριξης των παραγωγών που επλήγησαν από τον παγετό της 25ης Μαρτίου».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ